Viszlát Chewbacca ! – Szőrtelenítési tippek kezdőknek


kidsnews (127éves) - 3 éve

Bár volt időszak amikor hatalmas divat volt, az 1980-as évek végével mégis búcsút inthettünk az itt-ott pimaszul kibukkanó szőrcsomóknak. Az emberi szőrzet az elhelyezkedésétől, az életkortól, az étkezéstől, a hormonoktól, sőt még az évszaktól függően is különböző mértékben növekszik rajtunk, így nem mindegy mikor és mit használunk ellenük.

Kezdjük mindjárt a legegyszerűbbnek és leggyorsabbnak tűnő eljárással a borotvával. A legáltalánosabb tévhit ezzel kapcsolatban, hogy erősíti és dúsítja a szőrzetet, ami nem igaz, de azért van pár dolog amire érdemes odafigyelni a módszerrel kapcsolatban. Fontos, hogy mindig felpuhult, borotvahabbal, krémmel, vagy géllel kezelt bőrfelületet kezdjünk el megkopasztani, különben csúnya fájó szőrtüszőgyulladások emlékeztetnek majd minket a feledékenységünkre a későbbiekben.

Mindig megfelelő minőségű borotvát használjunk, mert az életlen penge sérti a felső hámfelületet és bármilyen meglepő könnyebb vele megvágni is magad. Sok különböző elmélet van, hogy a szőrnövekedéssel azonos vagy épp az ellenkező irányba kell húzni a borotvát, ami biztos, hogy ellenkező irányba húzva rövidebbre tudod vágni a szőrszálakat, de érdemes kitapasztalni számodra melyik komfortosabb. Fontos, hogy rohamtempóban sose borotválkozz, mert teljesen biztos, hogy megvágod magad, így a készülődés és a sebeid ellátása lényegesen több időt fog igénybe venni, mint tervezted.

Persze léteznek elvileg veszélytelen és kényelmesen használható szőrtelenítő krémek is, amelyek a testünk szinte (!!!) minden területéről képesek eltávolítani a nem kívánt szőrt, azonban van néhány hátulütőjük, amiről nem árt tudni.

A szőrtelenítő krémek jellemzően nagyon erős, lúgos kémhatású vegyszerek, így kiemelten fontos az elővigyázatosság. Mivel a szőrszálak keratin szerkezetét oldják fel, vagyis szétmarják őket nem szabad a bőrön hagyni mert az is könnyen károsodhat. Ha esetleg mégis túlléped a flakonon meghatározott időtartamot biztos lehetsz benne, hogy napokig fogod mormolni azokat a sorokat. Kiemelten fontos, hogy INTIM TERÜLETEKE SOHA NE HASZNÁLD, HA NEM KIFEJEZETTEN ODA VALÓ, mivel a nem kellően megválasztott termék egészségkárosodást okozhat! A szőrtelenítő krémek ráadásul sok érzékeny bőrű embernél váltanak ki allergiás reakciót, ezért mindenképpen javasolt a használat előtt egy próbát csinálni valami kevésbé látható bőrfelületen.

 

A leghosszabb ideig szőrtelen időszakot biztosító megoldás a gyantázás. Mivel fájdalommal jár szerintem érdemes elsőre egy szakember segítségét igénybe venni hozzá. Ezután, ha összeszedted a kellő tapasztalatot és bátorságot akár otthon is megcsinálhatod magadnak.

Ha az otthoni gyantázás mellett döntesz, fontos, hogy előtte szabadulj meg a bőröd elhalt hámsejtjeitől, amire tökéletesen megfelel egy radírozó hatású tusfürdő. A gyanta zsíros, olajos felületen nem tapad meg így mindenképpen szükséges a bőröd zsírtalanítása is.

Gyakorold be! A gyantázás lényege a határozott és gyors mozdulatokban rejlik.  Kend fel a gyantát, vagy simítsd rá a gyantacsíkot a kívánt testfelületre, majd hirtelen mozdulattal rántsd le az ellenkező irányba. A nemzetközi egyezményekre alapozva ilyenkor egy halk káromkodás megengedett!

 

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is2017 Kidsnews | All rights reserved