Megjelent a világ legegészségesebb országainak rangsora


kidsnews (127éves) - 3 éve

A Bloomberg Egészséges Országok rangsorának 2019-es kiadásában -öt helyet előre ugorva- Spanyolország lett a világ legegészségesebb állama. A lista összesen 169 országot rangsorol, és olyan a társadalom egészségi állapotát meghatározó körülmények figyelembevételével készült, mint az általános környezeti hatások, a levegő- és az ivóvízellátás minősége, a higiéniás állapotok, a lakosság egészséges életmódra való hajlandósága, illetve a születéskor várható élettartam. A lista alapját képező hiteles adatokat a WHO, az ENSZ, illetve a Világbank szolgáltatta a lapnak.

fiatalok a spanyolországi Toledóban

Spanyolországban hatalmas energiát fektetnek a betegségek megelőzésébe, valamint az egészséges és környezettudatos életmód népszerűsítésébe. A statisztikák szerint éppen ezért csökken folyamatosan a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a rák okozta halálesetek száma. Persze mindez kiegészül a gyümölcsöket, zöldségeket, magvakat és a halakat preferáló mediterrán étrenddel, így nem csoda, hogy az Ibériai-félszigeten lévő országban a legmagasabb a születéskor a várható élettartam az Európai Unióban.

A listán második lett Olaszország, amelyet Izland, Japán Svájc és Svédország követ. Magyarország jelenleg a 48. helyen áll.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.Forrás:

bloomberg.com

2017 Kidsnews | All rights reserved