Dél-Koreában évente kétszer is szétnyílik a tenger!


kidsnews (127éves) - 3 éve

A „koreai Mózes csodájaként” emlegetett különleges árapály jelenség miatt, évente két alkalommal is szétnyílik a tenger a Dél-Koreában található Jindo sziget mellett. A februárban és júniusban ismétlődő esemény során egy-egy órára, közel három kilométer hosszú és negyven méter széles gyalogút keletkezik, amelyen gond nélkül át lehet kelni a közeli Modo szigetre.

A legenda szerint régen hatalmas tigris populáció élt a szigeten, de az egyre szemtelenebb vadállatok miatt a helyiek kénytelenek voltak elmenekülni a szomszédos Modo szigetére. Csak egy idős asszony, Bbyong maradt hátra, aki minden nap imádkozott a tenger istenéhez, hogy egy napon újra láthassa majd családját. A sok-sok ima nem volt hiába, hiszen egy nap a tenger istene megjelent álmában, majd hamarosan szétnyílt a víz és megjelent egy szárazföldi ösvény a szomszéd szigethez, amelyen aztán a falusiak visszatérhettek otthonaikba. Azóta ahányszor csak megnyílik a tenger, a helyiek megünneplik az eseményt, így emlékezve meg az idős asszonyról.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.Forrás:

erdekesvilag.hu; impressmagazin.hu

2017 Kidsnews | All rights reserved