Február 8. – Ezen a napon született Verne Gyula


kidsnews (127éves) - 3 éve

„Minden, amit kitalálok, minden, amit elképzelek, a valóság alatt marad, mert eljön majd a pillanat, amikor a tudomány alkotásai túltesznek a képzelet szüleményein”  1928. február 8-án született Verne Gyula, azaz Jules Gabriel Verne francia író, a sci-fi műfaj megteremtője. Műveit, amelyek a könyveladási statisztikák szerint a világ legnagyobb példányszámban kiadott könyvek közé tartoznak összesen 148 nyelvre fordították le.

Regényei -a Nyolcvan nap alatt a Föld körül, az Utazás a Föld középpontja felé, a Nemo kapitány, a Sándor Mátyás, A rejtelmes sziget vagy a Grant kapitány gyermekei- generációk sokaságának hozták el a természettudományi alaptörvényeket is bemutató kalandokat. Műveiből az elmúlt évtizedekben nagyságrendileg 200 filmfeldolgozás készült.

Gyakorlatilag előre látta a jövő csodáit, mivel tisztában volt az új technológiákkal és azokat képzeletben tovább is fejlesztette. Munkáiban így száznál is több fantasztikus tervet, illetve konkrét találmányt említett meg, amelyek nagy része azóta meg is valósult. Érdekes, hogy a technikai fejlődés árnyoldalait, így a környezetszennyezést, az állatfajok kipusztulását és a városokban mára már megszokott légszennyezést is előre megjósolta.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved