Fogytán a türelme a belga ifjúságnak


kidsnews (127éves) - 3 éve

A belga fiatalok köztudottan sokat tesznek a saját jövőjük megmentéséért. A károsanyag-kibocsátás csökkentése érdekében helyből származó ételeket fogyasztanak, kerékpárral közlekednek, és kerülik a húsfogyasztást. Úgy tűnik azonban nem elégszenek meg ennyivel, ezért hétről-hétre egyre nagyobb megmozdulásokat szerveznek, amelyekkel azt szeretnék elérni, hogy a politikusok határozottabban lépjenek fel a bolygót érintő klímaváltozás ellen. A múlt csütörtöki tüntetésen már 35 ezren vettek részt, és elmondásuk szerint egészen addig folytatják az akciókat ameddig nem történik valami előrelépés a témában. Gondolataikkal szerencsére nincsenek egyedül. A közelmúltban hasonló tömegjelenetek játszódtak le Ausztrália, Finnország, Németország, Írország és Svájcban nagyvárosaiban is.

A magyar felirat kiválasztható a videóban!

A mozgalom az ENSZ Klímavédelmi Konferenciáján felszólaló, 16 éves, svéd nemzetiségű Greta Thunberg beszéde után kelt igazán életre, aki köntörfalazás nélkül mondta ki mindazt, amiről a pillanatnyi gazdasági érdekek miatt a döntéshozók nem igazán hajlandók tudomást venni.

Pedig mára már tudományosan alátámasztott az, hogy civilizációnk a jelenlegi formájában nem maradhat fönn sokáig. A károsanyagok mennyisége a légkörben még mindig folyamatosan növekszik, miközben nagyon úgy fest, hogy a túlélésünk érdekében 10 éven belül (!!!) teljesen meg kellene szüntetni a fosszilis energiahordozók felhasználását. Ha nem lesz erőnk és akaratunk változtatni, akkor az emberiségre jó eséllyel teljes, szerencsésebb esetben részleges összeomlás vár, a túlélők pedig egy szempillantás alatt csöppenhetnek majd bele a barbarizmus és az anarchia, Mad Max-et idéző hétköznapjaiba.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.

 Forrás:

sputniknews; climatenews.hu

2017 Kidsnews | All rights reserved