Hikikomori – modern remeték Japánban


kidsnews (127éves) - 3 éve

Egy kutatás szerint a modern technológia használata alkalmas arra, hogy az arra fogékonyakat teljesen izolálja a korábbi környezetüktől. A személyiségre és a családi kapcsolatokra is rendkívül káros, modern kori remetévé válásnak japánban már neve is van: Hikikomori. Az ázsiai kontinens keleti partjainál fekvő szigetországban, a statisztikák szerint jelenleg közel félmillió ember, a lakosság 1,57 százaléka él úgy, hogy teljesen visszavonult a közösségi léttől, és akár évekig el sem hagyja otthonát.

A jelenségről folytatott szakmai beszélgetésekben, kiváltó okaként a modern technológia, így az internet, a szociális média és a videojátékok féktelen használata, a japán társadalom elvárásainak való egyre nehezebb megfelelés, a gazdasági stagnálás, és a hierarchikus helyi hagyományoknak a nyugati világképpel való ütközése jelenik meg leginkább. A japán szülők ráadásul hajlamosak arra, hogy az otthonmaradó gyereküket akár életük végéig támogassák anélkül, hogy bárkitől is segítséget kérnének.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.Forrás:

bbc

fotó: Wikipedia

2017 Kidsnews | All rights reserved