Jön A Dal 2019 döntője egy kis botránnyal fűszerezve


Naan (17éves) - 3 éve

Szombat este a 2. elődöntővel kialakult a 2019-es Eurovíziós Dalfesztivál magyar dalválasztójának döntős mezőnye. Az első elődöntő 4 továbbjutója után újabb 4 versenydal jutott be a szombati döntőbe.

Az első elődöntőt az Acoustic Planet nyerte Nyári zápor című dalukkal, második helyen Petruska végzett Help Me out of Here című dalával, a zsűri pontjai által harmadikként továbbjutott dal a Szótlanság volt Vavra Bence előadásában. A nézők a The Middletonznak szavaztak bizalmat, hogy a döntőben is elénekelhessék Roses című dalukat.

A második elődöntő is tele volt esélyesebbnél esélyesebb versenyszámokkal. Sokáig úgy tűnt, hogy az elsőként előadott Madár Repülj, Szekér Gergő dala nyeri a szombati adást 43 pontjával, de az utolsóként fellépő Pápai Joci elvarázsolta a zsűrit Az én apám című dalával, akik a csodás előadást 45 ponttal jutalmazták, ezzel letaszítva az első helyről Szekér Gergőt. A harmadik helyen a mindössze 16 éves Nagy Bogi jutott tovább Holnap című szívhez szóló dalával, nem is bírta könnyek nélkül… A nézők a Fatal Errort juttatták a döntőbe, úgyhogy szombaton is hallhatjuk a Kulcs című kissé zúzós szám dallamait.

A slusszpoén viszont a műsor végén jött, amikor is a Freddie, A Dal 2019 egyik műsorvezetője felolvasott egy komoly hangvételű közleményt, miszerint az egyik döntőbe jutott dalt plágiumvád érte. Amint beérkezett a bejelentés a hasonlóságról, azonnal elkezdték kivizsgáltatni az esetet, majd miután beigazolódott a plágium Petruskát kizárták a versenyből. A probléma az énekes a Help Me Out of Here című dalával volt, amely mint kiderült igencsak hasonlít a Vampire Weekend White Sky című számára. A kizárt versenyző helyett Oláh Gergő megy tovább és szombaton kiderül majd, hogy ki fogja képviselni Magyarországot a 2019-es Eurovíziós Dalfesztiválon Izraelben.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved