Kiera Cass: A szirén. Amire minden romantikus hajlamú lány vágyik.


DumásKisCsaj (17éves) - 3 éve

A Párválasztó sorozat nagy sikere után az írónő – Kire Cass – egy új és nagyon szerethető története 2018-ban került a magyar könyvesboltok polcaira. A szirén egy olyan szerelem története amire minden romantikus hajlamú lány vágyik. De a felszín alatt több is rejlik, mint egy szerelmes történet.

Az óceán tartja életben a világot és ezért életeket kér. A lányai a szirének gyönyörű mitikus lények, akik a hangjukkal csábítják a halálba az embereket. A szirének nem beszélnek a halandó emberek előtt, mert számukra sem élvezet a gyilkolás. Felmerül a kérdés, hogy ebből hogyan lesz lányregény, hogy lehet, hogy két fiatal szíve mégis egymásra talál?

A szép borító mögött egy gyönyörű történetnek lehetünk részesei, amiben egy teljesen új képet kapunk a mitológiából már jól ismert szirénekről.

○ spoileres rész○

Kahlen története az átváltozásának napján kezdődik, amikor elveszti a családját és az Óceán szolgálatába áll. Kahlen egy fegyelmezett és nyugodt lány, aki ezzel ki is vívta magának az Ő megbecsülését, ám 80 évvel később az ő szíve is megdobban, egy halandó fiúért. Egy apró hiba és lebuktathatja a sziréneket és az Óceánt.

Kiera Cass az az író, akinek nem csak a könyvborítói szépek, hanem az írásai is. Az írónő olyan karaktereket alkotott, akikkel azonosulni lehet és a történet végére Elizabeth-et is megszerettem pedig sokszor nagyon is antipatikus volt számomra.

Miaka karakterével tudtam a legjobban azonosulni, mert bár a történet elején ő sem volt a kedvenc szereplőm szépen lassan mégis csak felvett egy olyan személyiséget, akivé én is szívesen válnék, egy magabiztos és odaadó barát lett, aki mindenben támogatja a szeretteit. Mindig.

Akinli… róla ódákat zenghetnék. A tökéletes fiú. Ha elolvasod a könyvet szinte biztos, hogy felírhatsz egy új nevet a “könyves álompasijaim listádra.

És Kahlen: a szófogadó, csendes lány, aki inkább magában hordozza a bánatát minthogy másoknak okozzon kárt.

Egy dolgot viszont hiányoltam a könyv végén. Érdekelt volna egy pár év ugrás a nagy befejezés után, (ami amúgy gyönyörű történetet mesél), hogy egy kicsit belepillanthassak a szereplők későbbi életébe, de nem baj – így a saját képzeletemet használom.

 

Annak, akik szeretik a kicsit misztikus és romantikus történeteket mindenképpen ajánlom. Egy könnyed és magával ragadó olvasmány. A Párválasztó sorozat után az írónőnek ez a regénye is megnyert magának és kíváncsian várom, hogy mit tartogat a tarsolyában még

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved