Megnyílt Európa legnagyobb kockakiállítása


Solymosi Máté (19éves) - 3 éve

A jelenleg Budapesten található, Óriások támadása nevű vándorkiállítás nem szégyenkezik sem mennyiségben, sem méretekben; a rekord-hatalmas Air Force One mellett rengeteg-rengeteg különböző világ (Starcraft, Marvel) megjelenik ilyen, vagy olyan formában. A kiállítás izgalmas és bőséges, bár nem feltétlenül felejthetetlen.

Sokszor láttunk már LEGO-t az életünkben, a boltok polcain vagy idegenek kezében, de ideális esetben saját gyerekkorunkban is volt hozzájuk szerencsénk. Remek játék, készségfejlesztő és nevelőeszköz is, a benne rejlő lehetőségekről már nem is beszélve. Mégis, hogyha ezekre a lehetőségekre lennénk kíváncsiak, akkor javaslom ennek a kiállításnak a megtekintését.

Technik, Batman, Star Wars készletek, saját készítésű hatalmas járművek és látképek is töltik ki a teret a Természettudományi Múzeumban. A mozgatható V8-as motorokkal és gombnyomásra lendülő artistákkal szemléltetett funkcionalitás, rengeteg módon és úton jelenik meg, bemutatva miért is olyan zseniális a LEGO. Hatalmas kreativitást és energiát igénylő, kemény munkák eredményeit láthatjuk itt, olyanokat, amiket egyéb esetben legfeljebb képeken láthatnánk, hiszen ilyesfajta kiállítással ugyanúgy ritkán találkozik az ember, hasonló szinten pedig nem igazán épít.

Apropó építés: a kiállítás végében található egy játszósarok, ahol mozaikok készítésére, játékra, faldekorálásra van lehetőség, ami remek hír azoknak a felnőtteknek, akik tüzetesebben meg kívánnák tekinteni az igencsak impresszív kreálmányokat, amiket a csemete egyébként már megunt.

Amúgy is jó volt látni, hogy a sok komoly építészeti érték mellett a kiállítás nem felejtett el szórakoztató maradni: rengeteg játék burkolata előtt találhatóak gombok, melyekkel befolyásolni lehet az ott látható LEGO építményeket. Ilyen gombnyomások hatására utazhat Batman két ház között egy kötélen, vagy egy vidra csapkodhatja farkát a földhöz. Bár ezek legfőbb érdeme, hogy a kicsiket jobban lefoglalják, az idősebbeknek is belátást nyújthatnak a LEGO és az informatika összefolyásának izgalmas világába.

Bár eddig minden, amit elmondtam végtelenül pozitív volt, sajnálatosan semmi sem vett le teljesen a lábamról. Nem tudnék konkrét hiányosságot kiemelni, mégis valahogy az összkép nem annyira izgató, mint amit egy ilyen kaliberű kiállítástól reméltem volna.

Ettől függetlenül a kiállítás szerintem remek, tele érdekes és figyelemre méltó építményekkel és gyűjteményekkel. Örültem, hogy láttam, bár annak is, hogy újságírói kereteken belül; az élmény értékével a tudatomban nem feltétlen fizetném meg a legmagasabb jegyárat érte.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved