Miért ne sírhatna egy fiú?


kidsnews (127éves) - 3 éve

A sírás az ember első kommunikációra alkalmas eszköze és ezt használjuk egészen addig, ameddig meg nem tanuljuk szavakkal kifejezni a szükségleteinket és az érzelmeinket. Feladatát már Charles Darwin is vizsgálta és arra jutott, hogy a kisbabák sírása bár alapvetően vészjelzés, mégis lazító és nyugtató hatással bír a szervezetükre.

De mi a helyzet a nagyobb fiúkkal?

Volt idő, amikor úgy tartották, ha egy férfi sír az a gyengeség jele, és ha ne adj isten mégis előfordult, akkor pillanatok alatt megkérdőjeleződött az illető identitása. A nemi szerepeket pontosan behatároló trendek miatt még a ’80-as, ’90-es években is izzadságszagú, 50 centis túlélőkéssel borotválkozó és érzelmileg megingathatatlan macsókkal volt tele az összes tévéreklám, miközben a mozivásznon is maximum egy cigarettát szívott el az éppen aktuális akcióhős, ha megtudta, hogy a teljes környezetét kiirtották ellenségei.

Ma már szerencsére tudjuk, hogy a sírásnak a csecsemőkort elhagyva is nélkülözhetetlen a szerepe, és ez a fiúkra is ugyanúgy vonatkozik. A kicsorduló könnyek bizonyítottan csökkentik a vérnyomást és a pulzusszámot, miközben aktivizálják a vegetatív idegrendszer azon részét is, amelyik a szervezet regenerációját szabályozza, így feladatuk megkérdőjelezhetetlen. A sírás tehát egészséges és ha valaki mégis elnyomja a könnyeit, akkor leginkább mentális és testi megbetegedésekre, így akár visszafordíthatatlan elváltozásokra számíthat emiatt. A negatív következmények ismeretében, a férfiak sírását érintő előítéletek teljes felszámolására számos kampány indult az elmúlt években, és mivel már James Bond-ot is láttuk könnyezni a vásznon kijelenthetjük: a társadalom egyre inkább megbarátkozott az érzelmeiket kifejező férfiakkal.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.

 

 

 Forrás:

ng.hu

 

2017 Kidsnews | All rights reserved