Rohamosan terjed az influenza


kidsnews (127éves) - 3 éve

A Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatója szerint egy hét alatt 70 százalékkal nőtt a betegek száma, így az influenzajárvány miatt rengeteg iskolában üresek a padsorok hazánkban. A legdurvább helyzet Tolna megyében alakult ki, ahol a lakosság 1,3 százaléka járt már a körzeti orvosánál, de hasonlóan borús a kép Somogy megyében is ahol egy hét alatt több mint ötszörösére nőtt a fertőzöttek száma.

Úgy tűnik, hogy az influenza leginkább az ifjúságot sújtja, mivel a statisztikák szerint az orvosnál megjelentek 37,7 százaléka volt gyermek, 32,6 százaléka pedig a 15-34 éves korosztályba tartozó fiatal felnőttek közül került ki.

A vírusfertőzést a magas láz, a hidegrázás, a végtagfájdalom és a fejfájás jellemzi, amelyeket hamarosan követnek a jól ismert légúti tünetek. Mivel szövődményei súlyos, életveszélyes betegségek lehetnek, ezért mindig komolyan kell venni!

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.Forrás:

antsz.hu

2017 Kidsnews | All rights reserved