Vajon mindenhol ugyanúgy ünneplik a Valentin napot?


kidsnews (127éves) - 3 éve

A szerelmesek napja, azaz a Valentin nap, az angolszász hagyományokkal rendelkező országokból terjedt el a világban, tradíciói mára mégis nagyon különbözővé váltak.

Európa jelentős részén és az Egyesült Államokban a szerelmesek február 14-én jellemzően apró ajándékokat, csokoládét, parfümöt, virágot vagy esetleg verseket küldenek egymásnak.

A legrégebbi ilyen szerelmes üzenet egyébként Károly orléans-i hercegtől maradt fenn, aki egy vesztes ütközet utáni negyedszázados raboskodása alatt, a londoni Tower börtönből írt feleségének még 1415-ben.

Finnországban is ünnepelnek február 14-én, de náluk ez a nap a barátságról szól. Maximum képeslapokat szokás egymásnak küldeni, azokat is szigorúan szerelemmentes motivációval.

Japánban a Valentin napon a férjezett hölgyek kézzel készült csokoládéval lepik meg a környezetükben élő férfiakat, a hajadonok pedig kedvesüknek készítenek el egy szintén házi csokoládéból álló csomagot.

A hagyomány szerint a férfiak ezt a kedves gesztust csak egy hónappal később, március 14-én viszonozhatják.

Olaszországban ezen a napon a szerelmesek jellemzően hidakon szoktak találkozni, ahol aztán egy gravírozott lakat szimbolikus elhelyezésével adják tudtára a világnak érzéseiket.

Miután a lakatot a korlátra zárják, a kulcsokat a vízbe dobva kívánnak maguknak valami szépet. A szerteszét dobált fémdarabok azonban szennyezik a környezetet, miközben a „szerelem súlya” alatt nyögő vasszerkezetek deformációja akár a hidak összeomlásához is vezethet.

A latin mentalitás már kevésbé érződik Dél-Amerikában, ahol a Valentin nap az általunk ismert formában nem kifejezetten terjedt el. Brazíliában nyáron tartják a szerelmesek napját, és Mexikóban, Argentínában vagy Chilében sem számíthatnak többre a hölgyek ezen a napon, mint egy beütemezett éttermi vacsorára.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

spanyolozzotthonrol.hu; nlcafe.hu

2017 Kidsnews | All rights reserved