A világ legjobb női pilótái között a 18 éves Keszthelyi Vivien


kidsnews (127éves) - 3 éve

Rendkívüli magyar siker a nemzetközi Forma-3-as kategóriában. A W Series (az első női formula autós széria) bejelentette a rajtrácsot kiérdemlők listáját, melyből kiderül, hogy Keszthelyi Vivien a sorozat szerződtetett, hivatalos tesztpilótájaként folytatja pályafutását. Ezzel – mindössze 18 évesen – ő lesz a történelmi mezőny egyik legfiatalabb tagja.

„Nagyon boldog vagyok, hiszen nagyon kevés időm volt, hogy felkészüljek. Nehéz két hónapon vagyok túl, az eddigi rendelkezésre álló rendkívül rövid idő alatt végig az a cél állt a szemem előtt, hogy minél több tapasztalatot szerezhessek a formula-3 kategóriában, ez pedig továbbra is folytatódhat. Gratulálok az összes versenyzőnek, aki részt vett az egy héten keresztül tartó válogatón. Minden szempontból értékeltek minket reggeltől estig, ami nagy kihívást jelentett, de a fáradtság ellenére most hatalmas az öröm” – mondta a bejelentés után a háromszoros túraautó-bajnok.

A 2019-ben induló W Series-ben való részvételért a jelentkezők közül világszerte több mint száz női pilóta kvalifikációját fogadták el. A bajnokság válogatójának keretein belül az előszűrés után már csak 54-en álltak versenyben, akik a második fordulóban a volán mögött bizonyíthattak. Ekkor következett ausztriai, három napot átölelő tesztsorozat, melynek a végén 28 főre csökkent az esélyesek létszáma. Vivien az utolsó, mindent eldöntő spanyolországi kiválasztáson kevés formaautós tapasztalata ellenére ismételten jól teljesített, így pedig a sorozat egyik legfiatalabb tagjaként bekerült a világ legjobb 22 női versenyzője közé.

A W Series hivatalos teszt és tartalék pilótájaként az ifjú magyar versenyzőnek részt kell majd vennie minden versenyhétvégén és teszten, valamint készen kell állnia a sorozatban való versenyzésre is.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.Forrás:

VRS Sport Group

2017 Kidsnews | All rights reserved