A WIFI jelek betakarításával lehetnek akku nélküliek az okoseszközök


kidsnews (127éves) - 3 éve

Szeretnél egy olyan világot, ahol az okostelefonok, a laptopok, vagy a tabletek akkumulátor nélkül, és szinte korlátlan ideig működnek? Ha igen van egy jó hírünk, mivel úgy tűnik mindez hamarosan valósággá válhat. A Massachusettsi Technológiai Intézetben működő MIT Media Lab a napokban számolt be róla, hogy sikeresen teszteltek egy olyan eszközt, ami a ma már mindenhol megtalálható WIFI jelekből képes, biztonságosan és a kellő hatékonysággal elektromos energiát előállítani. A technológia lelke egy rugalmas rádiófrekvenciás antenna, amelyet atomnyi átmérőjű, gyakorlatilag kétdimenziós félvezető laphoz csatlakoztatnak, így állítva elő egyenáramú feszültséget, amely alkalmas az áramkörök működtetésére, illetve az akkumulátorok újratöltésére is.

Az energiát a környezetéből kinyerő, már korábban is ismert technológia rengeteg lehetőséget tartogat, mivel nem csak a szórakoztató elektronikai eszközöket függetlenítheti, de méretétől és teljesítményétől függően bármit hozzá lehet csatlakoztatni. A kutatók a Madridi Műszaki Egyetemmel együttműködve már a komplexebb rendszerek kivitelezésén gondolkodnak. Kísérleteket szeretnének folytatni a köztéri világítás függetlenítésére, de szóba került olyan tabletta méretű, adatkommunikációra képes okosszondák gyártása is, amelyeket a beteg minden mellékhatás nyelhet le.

 

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.Forrás:

news.mit.edu

Image by Goumbik on Pixabay

2017 Kidsnews | All rights reserved