Gödörben a Real, veszélyben az edző


Naan (17éves) - 2 éve

Finoman szólva sincs jelenleg jó formában a háromszoros BL címvédő Real Madrid. A királyiak, miután múlt héten mindkét El Classicót elvesztették az ősi rivális Barcelonával szemben, kedden az idegenbeli 1-2-es győzelem után egy 1-4-es hazai zakóval (összesítésben 3-5) búcsúztak a Bajnokok Ligájától a holland Ajax ellen.

Több oka is lehet a gyenge teljesítménynek, de valószínűleg a leglényegesebb Ronaldo távozása. Egy Cristiano Ronaldo tudású játékost egyik csapatnak sem könnyű pótolni, de azért a blancóknak lett volna miből válogatni. Karim Benzema és Gareth Bale viszont nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, a fiatal Vinícius Jr. pedig (életében először meghívót kapott a felnőtt brazil válogatottba) egyedül nem tudja a csapat támadójátékát a hátán cipelni, ráadásul a rendkívül tehetséges játékos a keddi Ajax elleni meccsen könnyek közt hagyta el a pályát még az első félidőben egy sérülés miatt.

A másik fő ok a csapaton belüli feszültség lehet. A gyenge eredmények és az utóbbi idők edzőváltásai rányomják a bélyegüket a spanyol együttesen belüli hangulatra, valamint a játékosok teljesítményére is nagy hatással lehet. Több hír is megjelent már azzal kapcsolatban, hogy a csapat wales-i támadója, Bale nem érzi jól magát a csapatban, megromlott a kapcsolata a társakkal és el szeretné hagyni a klubbot. Arról is olvashattunk a spanyol lapokban, hogy a csapat hazai játékosa, Isco dühösen elviharzott a csapat edzőközpontjából, miután megtudta, hogy nem került be az Ajax elleni keretbe. Az edző, Santiago Solari pedig néha kétes döntéseivel nem nyerte el sem a játékosok, sem a szurkolók hitét, és a sorozatos gyenge eredményeknek is köszönhetően nem lenne meglepő a távozása a közeljövőben, az utódja a hírek szerint legnagyobb valószínűséggel José Mourinho lesz.

Nagy kérdés tehát, hogy mit tud ilyen helyzetben tenni a világ egyik legnagyobb csapata, a következő feladat a Real Valladolid legyőzése idegenben. Meglátjuk, mire megy a királyi gárda a bajnokság 16. helyezettével szemben.

 

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved