Győr adott otthont az Úszás Diákolimpia Országos Döntőjének


kidsnews (127éves) - 3 éve

2019. március 9-10. között került megrendezésre a 2018/2019. tanévi Úszás Diákolimpia® Országos Döntője Győrben, a magyar sport egyik fellegvárában, a 2014-ben megnyitott Aqua Sportközpontban. A vizek városának is nevezett település pezsgő sportéletet tudhat magáénak, így érthető, hogy rengeteg fiatal választja magának az úszást. A sportközpont ötvenméteres medencéje pedig nemcsak kitűnő úszók otthona, de rangos versenyek helyszíne is egyben.

A mostani megmérettetés a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ), Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata és a GyőrMoson-Sopron Megyei Diáksport Egyesület közös szervezésében került megrendezésre. Az egyéni versenyszámokra a 2018/2019. tanévben országosan 10 943 versenyző, a váltóversenyre pedig 419 iskolai csapat nevezett. A versengés során közülük kerültek ki a megyei döntők 1. és Budapest 1-3. helyezett egyéni versenyzői és váltócsapatai, akik a győri versenyen megmérkőzhettek a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címért.

A mérkőzések eredményei a https://doeredmenyek.hu oldalon tekinthetőek meg.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved