Hogyan került egy bálna az esőerdőbe?


kidsnews (127éves) - 3 éve

Feladta a leckét a szakembereknek az a 10 tonnás hosszúszárnyú bálna, amelyet konkrétan egy brazíliai esőerdőben találtak a fák között a napokban. A normál körülmények között sós vízben élő 8 méteres állat 15 méterre feküdt a legközelebbi folyótól, így senki sem tudja, pontosan hogyan került oda. A helyszínen dolgozó szakemberek szerint a jelenlegi teóriákból két verzió tűnik elfogadhatónak. Lehetséges, hogy a megzavarodott borjú egy árhullám miatt élve ért partot, ahol aztán a folyó visszavonultával egyszerűen kiszáradt, de az is felmerülhet, hogy a már korábban elpusztult állatot itt emelte partra a víz.

Mindemellett meglehetősen szokatlan a hosszúszárnyú bálnák jelenléte ebben az évszakban, ez pedig leginkább a második verziót erősíti. Lehetséges ugyanis, hogy fiatal állat valamiért elszakadt a társaitól, majd végül a stressz következtében pusztult el.

 

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.

 Forrás:

www.iflscience.com

2017 Kidsnews | All rights reserved