Húsmentes napok a New York-i iskolákban


kidsnews (127éves) - 2 éve

Szeptembertől bevezetik a húsmentes hétfőt a New York összes állami iskolájában jelentette be Bill de Blasio a város polgármestere. A vegetáriánus menük szervírozásával egészségesebbé válhatnak a diákok, és a környezetre is jó hatással van a húsételek számának csökkentése – hangzott el a tájékoztatón. Az tengerentúli iskolákból évek óta igyekeznek száműzni az olajos ételeket, a hamburgereket és a cukros üdítőket is, mivel az Egyesült Államokban rengeteg fiatal szenved a túlsúly okozta problémákkal és a cukorbetegséggel.

“Ha valóban szeretnénk foglalkozni a gyermekek járványszerű elhízásával, nem csak az iskolákra kell koncentrálhatunk” – szögezte le Jennifer Van Hook, a Pennsylvania Állami Egyetem professzora egy 2012-ben megjelent tanulmányában. A tudományos értekezés szerint: bár az iskolai étkezés közvetlenül nem befolyásolja a gyermekek súlygyarapodását, az egészséges menük bevezetése mégis alkalmas arra, hogy felerősítse a diákokban az egészséges táplálkozás iránti igényt. Kiderült azonban, hogy a legfontosabb feladat a szülőkre hárul, mivel az otthoni étkezések minősége a legmeghatározóbb a gyermekek egészségében.

Arról, hogy az elfogyasztott hús mennyiségének csökkentése mennyire jót tesz a Földnek itt írtunk korábban.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is

 2017 Kidsnews | All rights reserved