Indiában sorra veszik őrizetbe a PUBG-t játszó tizenéveseket


kidsnews (127éves) - 2 éve

Bár a PUBG hatalmas népszerűségnek örvend Indiában, most mégis úgy néz ki hamarosan minimálisra fog redukálódni a játékosok száma. A túlélőjátékot már maga az indiai miniszterelnök is felemlegette korábban, a jellemzően hinduk által lakott Gudzsarát tartományban pedig már be is tiltották. Az intézkedés kihirdetését követően ráadásul már legalább 10 fiatalkorú játékost derítettek fel és vettek őrizetbe a helyi rendőrök.

Egy repülőből kiugorva kell landolnunk a szigeten, ahol ezután a fegyvereket összeszedve kell megküzdeni a többi játékossal.

Bár a srácokat később figyelmeztetéssel kiengedték, a nyomozószerv szóvivője kijelentette, hogy a szigor marad mert úgy látják az ilyesfajta játékok negatívan befolyásolják a fiatalok tanulási eredményeit, károsan hatnak a viselkedésükre, a magatartásukra és a szóhasználatukat is megváltoztatják.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.

 Forrás:

www.theguardian.com

 

2017 Kidsnews | All rights reserved