Kína mestere – Mese az elfogadásról.


Dragon Queen (13éves) - 3 éve

Volt egyszer réges-régen talán Kr. e. 2500-ban egy piciny kínai falu, ahol mindenki békében és boldogságban élt. Ugyanis ebben a faluban élt egy őrző. Nem is akármilyen őrző! Egy igazi mester! Hogy milyen mester? Elmesélek róla egy igaz történetet…

Szóval, a mester mindenkit megvédett. Mindent látott, mindent hallott. Olyan volt, mintha mindenhol ott lenne. Egyszerűen hihetetlenül király mester volt. Védte az ártatlant és az igazságot, ugyanakkor büntette a csalót, a rosszat. Mindenki felnézett rá. Ő volt Hépíng. Ami kínaiul annyit tesz: béke. De Hépíng nem egy átlagos kínai nagymester volt, hanem egy igazi kínai Aranysárkány. Az Aranysárkány egy olyan teremtmény, aminek a nyaka és a feje között különleges sörény található. A sárkány orrának két oldalán hosszú pödört bajusz van. Az állatot kígyószerű teste és négy erős lába miatt könnyű felismerni.

Történt egyszer, hogy a kínai császár hadüzenetet kapott a tatároktól. A császár nem ijedt meg, hanem nyugodt szívvel sétálgatott a kínai nagy falon. Ezt Hépíng mester nem nézte jó szemmel. Meg is kérdezte tőle az egyik tanítványa:

– Hépíng mester! Nem kéne szólni a császárnak? Szerintem nem jól dönt a mi urunk…

– Fiam! Azt csinál, amit szeretne. Nem mondhatjuk meg neki, mit csináljon.

A tanítvány engedelmesen bólintott. Csak egy probléma volt: támadtak a tatárok! A császár felállította a seregét, de az ellenfél serege az 1 milliót is elérte, míg a kínaiak csak 999 000 főt tudtak biztosítani. Elindult a háború. A kínai sereg egyre csak fogyott. A császár ennek ellenére se kért segítséget. Hépíng mester elgondolkodva nézte a történteket és azon merengett, nem volt-e igaza a tanítványának. Végül odament hozzá az egyik tanítvány és azt mondta:

– Mester! Segíteni kellene a császárnak.

– Ha nem kéri a segítségünket, nem megyünk segíteni! – Ekkor a császár fellőtte a vésztűzijátékot és már repült is Hépíng, a tanítványaival egyetemben. A csapat hősiesen küzdött. Úgy harcoltak, ahogy a mester tanította nekik. Oldalrúgás, dupla öklös és ehhez hasonlók. Hépíng is bátran küzdött. Harcolt, nagy kung-fu harcoshoz méltón! Mindent, amit eddigi élete során tanult és gyakorolt, most használta is! Rúgott, karmolt, tüzet okádott és ütött! Öröm volt nézni! A felmentősereg mentette meg egész Kínát. A császár nagyon hálás volt és megígérte, hogy soha nem fog semmit félvállról venni, mert rengeteg ember élete múlhat rajta.

Azóta minden csatát megnyertek a kínaiak és virágzik az élet.

Hépíng pedig továbbra is arra neveli tanítványait, hogy kéretlenül ne segítsenek, mert az ember a saját hibáiból tanul a legtöbbet.Forrás:

Image by mohamed_hassan on Pixabay

2017 Kidsnews | All rights reserved