Megcsalásnak számít a neten flörtölni?


kidsnews (127éves) - 2 éve

Az internet térnyerése újfajta kihívások elé állítja a párkapcsolatokat. A közösségi média és a képek küldésére is képes chatprogramok szinte kimeríthetetlen lehetőségeket tartogatnak a szenvedélyes flörtölöknek. Az interneten pedig valamiért mindenki sokkal szebb és magabiztosabb, így nem csoda, ha a nagy „lájkolás” egyszer csak valami titkos dologba csap át.

Eközben pedig sokan úgy vélik, hogy a kapcsolatépítés ezen formája teljesen ártalmatlan dolog, mivel nincs fizikai érintkezés és így valódi szex sem a felek között. Számos tanulmány jutott azonban arra az eredményre, hogy

-bár a hűtlenség fogalmát lehetetlen definiálni-

ezek az „adatforgalmak” pontosan ugyanolyan hatással lehetnek a párkapcsolatokra mint a megcsalásnak hívott valóságos randevúk. Az online flörtölés következményeként idővel csökken az érdeklődés a valódi partner irányában, így a kapcsolatban előáll valamiféle hiányállapot, majd megjelenik benne a gyanakvás és a féltékenység is. Egy a témával foglalkozó kutatás ráadásul azt is kimutatta, hogy az online flört egy idő után valódi kapcsolattá alakul.

Az Egyesült Államokban dolgozó szakemberek a netes flörtökkel kapcsolatos álláspont kialakítása miatt még az egyházak véleményét is kikérték és arra jutottak: ha a kapcsolatban érzelmi problémákat idéz elő a netes flört akkor az egyértelműen megcsalásnak számít.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.Forrás:

Image by rawpixel on Pixabay

2017 Kidsnews | All rights reserved