Megérkeztek Az Inkák Aranya kiállítás mesés vagyont érő kincsei


kidsnews (127éves) - 3 éve

Biztonsági konvojban, kiemelt biztonsági intézkedések bevezetésével érkeztek meg a magyar fővárosba Az Inkák Aranya kiállítás 3 milliárdot érő kincsei. A műtárgyak egy tehergép fedélzetén landoltak a Budapest Nemzetközi Repülőtéren, majd innen rendőri kíséret mellett tették meg az utat a belvárosba. A kirakodás idejére a Király utcát és a környékét is hermetikusan lezárta a Készenléti Rendőrség.

Az inka emlékekre még két nap akklimatizáció vár, amelynek során folyamatosan ellenőrzik majd a levegő hőmérsékletét, illetve a páratartalmat is. Utóbbinak folyamatosan 50 százalék körül kell lennie, hogy a kincsek ne sérüljenek. Megérinteni is csak speciális kesztyűben lehet őket, hiszen egyik-másik tárgy 2600 éves, így a legapróbb nyomás, vagy az ujjak zsírossága is kárt tehet bennük.

Az Inkák Aranya kiállítás több ezer év történetét és egy elveszett civilizáció titkait mutatja be március 13-tól a budapesti Király u. 26 szám alatt.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved