Megnyitott Az Inkák Aranya kiállítás


DumásKisCsaj (17éves) - 3 éve

Mikor meghalljuk azt, hogy Inka Birodalom szinte rögtön mindenkinek a Machu Picchu képe ugrik be. Ez nem is csoda hisz egy olyan társadalomról van szó, akik bár nem ismerték a kereket és az írásbeliség mai formáját sem, mégis maradandót alkottak. A március 13-án a nagyközönség előtt is megnyíló “Az Inkák Aranya” című kiállítás segít kicsit közelebbről megismerni, ezt a gyönyörű kultúrát és korszakot. Az elmúlt években, a Király utcában már több híres kiállításnak is szemtanúi lehettünk. A JVS Group Magyarország Kft. igyekezett egyre magasabbra és magasabbra tenni a lécet a kiállítások színvonalával. A Titanic, a BODY és a Világ Múmiái után pedig elérkezett Az Inkák Aranya is.

A több milliárd forintot érő aranytárgyak szállításának idejére az utcát is lezárták, a műtárgyakhoz pedig csak is a futárok érhettek hozzá védőkesztyűben, hogy az akár több mint 2600 éves tárgyak ne sérüljenek. A kiállítás csodásan van berendezve a műtárgyak pedig varázslatosak. Hihetetlen, hogy ezeket több ezer évvel korábban készítették egy másik korban, kultúrában, eszközrendszerrel és szemléletmóddal, mivel mai szemmel is figyelemreméltó alkotásokról van szó. Az ember szinte észre se veszi, de percekig el tud nézni egy-egy kiállítási darabot.

Több műtárgy, személy szerint annyira megfogott, hogy azóta is azon gondolkozom, hogy festhetett eredeti valójában, hogyan csilloghatott. Ahogy megmunkálták az anyagokat az ámulatba ejtő – teljesen lekötötte a figyelmem, magával ragadott, szinte átszellemültem – ott éreztem magam a törzsben. Ezek a tárgyak és motívumok – amiket eddig csak képeken és filmeken láttam – élőben ledöbbentettek, mivel a képek nem adják át azt csillogást és érzést, amit a március 12-ei VIP megnyitóján láthattam és tapasztalhattam.

Aki teheti annak mindenképp ajánlom, hogy menjen el és nézze meg mert elképesztően gyönyörű és magával ragadó látványt nyújt a kiállítás. Csak nyerni lehet vele, közelebbről megszemlélheted a történelem egy darabját, egy nagyon érdekes civilizációt, ami a spanyol gyarmatosítók érkezése előtt létezett.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved