Na ne… Már megint egy romkom? Végre egy film, amit megéri megnézni: „Isn’t it romantic?”


Orbók Réka (22éves) - 3 éve

Milyen dolgok jutnak eszedbe először egy romantikus filmről? Szerelmesek, jó kis zenék, csók az esőben, minden olyan mintha ráhúztak volna egy rózsaszín filtert és még sorolhatnám a rengeteg klisét. Pont ezért volt annyira élvezetes nézni a Netflix új, saját gyártású romantikus komédiáját az „Isn’t it romantic” („Hát nem romantikus?” – szabad fordítás) című filmjét.

Minden elcsépelt romantikus motívum megjelenik benne önmaga paródiájaként és mégis nagyon szórakoztató élményt nyújt egy hatalmas igazsággal lezárva a végén. A film főszereplője Rebel Wilson, aki egy középszerű irodában építészmérnök, de valójában csak a kávét hordja és garázst tervez, mert nem mert előállni a saját ötleteivel a főnöke elé, akkor sem amikor megjelenik a jóképű, új megrendelő Liam Hemsworth.

Miután megismerjük a főszereplőnket egy romkomba csöppenünk vele együtt. Ugyanis azt gondolja, hogy csak úgy kerülhet vissza az életébe, ha valamilyen pasival összejön és szerelmet vall neki, hiszen így kapna az élete értelmet, ahogy  egy romkom a happyend-jét. Nem akarom lelőni a fordulatot, aki még nem látta és szokott Netfixezni az nézze meg és utána olvassa végig a cikket, vagy várjatok még amíg kijön magyar felirattal online, mindenképp érdemes megnézni!

SPOILER

Nem tudtam mit gondoljak a film felénél. Jó-jó, teszik, de úgy  éreztem nem fognak semmi újat mutatni. A végén rájön, hogy Josh-t szereti és itt a happyend. Aztán mikor kimondta, hogy „I… I love… Me.” (Szeret… Szeretem magamat. – szabad fordítás) akkor úgy éreztem, hogy ez a fordulat tényleg egy értéket képvisel. Igen vígjáték, ráadásul egy olyan romantikus vígjáték, amely pont a romkomot parodizálja, ugyanakkor miután végigkövettük Natalie-t – mint egy olyan építőmérnököt –, akit nem csak ő maga nem vesz komolyan, de más sem, megtanulja átértékelni azt, ami ő maga. A kinézetét, a munkáját, az önbecsülését… Láthatjuk az elején, hogy édesanyjának milyen befolyása volt fölötte, mennyit számított, amit mondott neki, hisz aszerint élt később és nem becsülte meg önmagát.

Majd a kis filmes „közjáték” végére rájön, hogy nem egy pasi a megoldás hanem az, hogy elfogadd önmagad, elfogadd a kinézeted, a munkád, azt amit csinálsz és ami Te magad vagy. Higgy magadban. És akkor ki tudod vívni mások tiszteletét, figyelmét.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved