Street art- a valódi művészet az utcán!


Winilla (14éves) - 3 éve

A graffiti sokak szerint a “huligánok által falra mázolt firka”. Összekenni a falakat, sikátorokat, hidakat, csúnya üzeneteket hagyni az utcák menti házakon, hogy aztán megrontsák a drága kisgyerekek ártatlan lelkét… Igen, ha túlreagáljuk azt, hogy látunk egy csúnya nénit, ahogy lenéz ránk egy ház faláról, akkor be lehet állítani vandalizmusnak a graffitizést. De a street artnak van másik oldala is, ami – ahogy a neve is mondja – művészet. Az utca a kiállítóterem, a graffitik a festmények. És ez a kiállítóterem sokkal jobb, mint a többi, itt nem kell arra várnod, hogy kitegyék az alkotásod, hanem rögtön megteheted magad is.

Sok olyan graffiti művész van, akik nagyon nagy tehetséggel vannak megáldva, és műveik elkápráztatják a nyitott szemű embereket. Vegyük például Banksyt, akit egy kis túlzással, az egész világ ismer és sok-sok műve méreg drágán kelt el az aukciók során.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved