Új népszavazást követelnek a britek az EU-tagságról


kidsnews (127éves) - 2 éve

A People’s Vote szervezői szerint közel 1 millió ember vonult fel szombaton Londonban, hogy kiköveteljen egy újabb népszavazást az Európai Unióból való kilépés ügyében. Az óvatosabb becslések szerint is biztosan több százezer fős, az EU színeibe burkolózott menet -amelyben még a londoni polgármester és a skót miniszterelnök is részt vett- a Hyde Park mellől indult a brit parlament épülete elé.

Theresa May brit miniszterelnök mindezek ellenére hallani sem akar a folyamatok leállításáról, pedig már a tiltakozó megmozdulás előtt is közel 4,3 millióan írták alá azt a hivatalos petíciót, amely követeli, hogy az ország maradjon az Európai Unió tagja. Mivel a brit jogszabályok szerint tárgyalni kell minden olyan közérdekű petíciót, amelyet legalább 100 ezer állampolgár hitelesen aláír, valószínűleg újabb fejezetre számíthatunk a szappanoperára hajazó kilépés vonatkozásában.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.Forrás:

kép: The Independent

2017 Kidsnews | All rights reserved