VR kalandok – A XII. Szakma Sztár Fesztiválon jártunk


kidsnews (127éves) - 3 éve

Valószínűleg soha nem volt akkora az egy négyzetméterre jutó tizenévesek száma a budapesti X. kerületben, mint ma a Hungexpo Vásárközpontban. A hatalmas tömeg nem volt véletlen, hiszen a diákok egy napos szakmai kirándulás keretében, ingyenesen vehetnek részt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által megrendezett XII. Szakma Sztár Fesztiválon. A Szakma Kiváló Tanulója- és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjével megfűszerezett eseményen volt minden, ami a pályaválasztás előtt álló korosztályt érdekelheti és végre mindez úgy került a terítékre, hogy az tényleg képes legyen rabul ejteni a korosztályt.

A vállalkozó kedvűek simán kipróbálhattak magukat az érdeklődésüknek megfelelő szakmákban. Vezethettek mozdonyt a MÁV szimulátorán, menthettek életet az egészségügyi standon, és a VR technológiának köszönhetően bemutatkozhattak nehézgépek volánjánál, autót fényezhettek, de akár hegeszthettek is.

Tatár Csilla, Marton Adrienn és a tinibálvány Szabyest társaságában a szakmavilag.hu VR élményekkel operáló, pályaválasztást segítő kamionját is fel lehetett fedezni, ahol a diákok az építőipar, az autóipar, a vendéglátás vagy éppen a divatvilág izgalmas feladatai között tudtak kedvükre válogatni.

Jó hír, hogy a mutatós technika a fesztivált követően országos roadshowra indul. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs kampánya keretében összerakott monstrum így a fesztivált követően azoknak is lehetőséget teremt majd, akik most a matekdolgozatok bűvöletében vagy esetleg a körzeti orvos várójában töltötték értékes idejüket.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved