20 év börtönt kapott egy amerikai gamer


kidsnews (127éves) - 3 éve

Egy lövöldözős játékokat játszó kaliforniai gamert 20 éves börtönbüntetésre ítéltek, mivel még 2017. decemberében egy hamis bejelentéssel ráküldte Kansas város SWAT alakulatát egy játékostársára. A Barris nevű felhasználó azon húzta fel magát, hogy elvesztett egy fogadást, ami miatt majdnem két dollárt bukott.

Bár ezen a pénzen konkrétan egy hamburgert sem lehet venni, a csalódott gamer felhívta a 911-et, majd egy soha meg nem történt fegyveres túszejtésről tett bejelentést. A játékostárs régi címén azonban már egy másik család lakott, így a kiérkező kommandósok egy, az esethez semmilyen módon nem köthető családapával szemben kezdtek intézkedést. Ma már sajnos tudjuk, hogy az akció egy ártatlan ember életét követelte. A példanélküli ítéletnél a bíró azt is figyelembe vette, hogy bár eddig ilyen tragédia nem történt, a bosszúszomjas felhasználó már vagy tucatnyi alkalommal „swattingolt” korábban.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.Forrás:

James Paramecio képe a Pixabay -en.

skeeze képe a Pixabay -en.

2017 Kidsnews | All rights reserved