A holland fiatalok bezáratnák a piroslámpás házakat


kidsnews (127éves) - 3 éve

Holland fiatalok 42 ezer aláírást gyűjtöttek össze ahhoz a petícióhoz, amellyel a prostitúció betiltását kívánják elérni az országban – írta meg a BBC. Hollandiában jelenleg a legtoleránsabb a jogi környezet az EU-ban a pénzért vett szerelemmel kapcsolatban, így a bájaikat kínáló hölgyek rengeteg turistát vonzanak az országba. Nemcsak a felnőttek közötti, anyagi feltételrendszerhez kötött együttlétek, de még az ehhez szükséges háttér megteremtése, így például a piroslámpás házak működtetése és a szolgáltatások hirdetése is legális.

A holland modell felett eljárt az idő, mivel kiszolgáltatottá teszi a nőket, és gyakorlatilag generálja az emberkereskedelmet – mondják eközben a tiltakozók és követelik: a tevékenység teljes betiltása után svéd mintára kezdjék el szankcionálni a hatóságok a vágytól fűtött ügyfeleket.

A rengeteg aláírás miatt a holland parlament kénytelen napirendre venni a petíciót, így az a közeljövőben biztosan nagy hullámokat keltő téma lesz a helyi közéletben.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.Forrás:

bbc.com; Robert Pastryk képe a Pixabay -en

2017 Kidsnews | All rights reserved