A nyelvoktatás megreformálását szorgalmazza az MNB Versenyképességi programja


kidsnews (127éves) - 3 éve

A magyar lakosság idegennyelv-tudása az egyik legalacsonyabb az Európai Unióban, így ez csökkenti az egyes munkavállalók lehetőségeit – derül ki az Magyar Nemzeti Bank 330 pontos Versenyképességi programjából. Magyarországon 2016-ban, a 25-64 éves korosztály körében mindössze 42 százalék volt azoknak a száma, akik legalább egy idegen nyelven képesek kommunikálni. Bár a 14-19 évesek között a sikeresen teljesített nyelvvizsgák aránya egyre inkább növekszik, véleményük szerint nem elég gyakorlatias a nyelvoktatás Magyarországon.

Az MNB szerint ebben a helyzetben át kell alakítani a nyelvvizsgák elvárásait, és a mélyebb szintű tudás elsajátításának érdekében meg kell teremteni annak a lehetőségét, hogy a közoktatási intézmények mindegyikének legyen lehetősége egyes tantárgyakat idegen nyelven oktatni. Kiemelten fontos továbbá a tanítási időn kívüli idegen nyelvű szakkörök, nyelvvizsga-felkészítők állami támogatása és az ezekre alkalmas helyszínek biztosítása.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.Forrás:

mnb.hu
kép: pixabay

2017 Kidsnews | All rights reserved