A TOP 10 Marvel hős – Itt a hivatalos lista az erősorrendről


Eboss Boss (14éves) - 3 éve

Nemegyszer az antik világ mitológiájából merített hősökkel és a fantázia által alkotott szuperhősökkel is találkozunk az MCU világában. Eközben persze rengeteg rajongó vitázik azon: vajon melyik karakter kerülne ki győztesen egy végső és egymás ellen is létrejövő harcban. Szerencsére a Marvel birodalom nem hagy minket kétségek között, és megjelentette a TOP 10 legerősebb karakterének listáját, ami azért okozott némi meglepetést.

10. Blue Marvel

A 2008 novemberében bemutatkozó új hős egy két lábon járó antianyag reaktor, akármit is jelent ez. Adam Brashear – volt amerikaifoci-játékos és koreai háború veteránja – egy katonai kísérlet során tett szert emberfeletti erőre, amit természetesen a bűnelkövetők elleni küzdelemben használt fel.

9. Thor (Jane Foster)

Az 1962 szeptemberében debütáló Stan Lee és Larry Lieber írók, valamint Jack Kirby művész által létrehozott Jane Foster, az átmeneti időszakban elfogadja a Thor nevet, a Mennydörgés Istennőjét, és csatlakozik az Bosszúállokhoz. A karakter válik a női Thor-rá, akinek ereje közelít ellenkező nemű megfelelőjéhez.

8. Skaar

A 2007 decemberében feltűnő, hazánkban talán kevésbé ismert Marvel hős, Hulk és a földönkívüli Caiera gyermeke. A srác apjához hasonlóan egy élő hús-izom-és-dühtorony, sőt Skaar képes volt kommunikálni az állítólag halott anyja, Caiera szellemével.

7. Őrszem

Ebben a karakterben több szereplőt is tisztelhetünk az univerzumban, de ebben a postban most Robert Reynoldsról van szó, akivel 2000 szeptemberében találkozhattak először a Marvel univerzum rajongói. A Sentry, vagyis az őrszem The Mighty Avengers csapat tagjaként jelent meg, majd később a Dark Avengersben is hasonló képességgel -ezer Napnyi ereje van- és a Sentry Miniseries korszakának főszereplőjeként. Rendszeres karakterként szerepelt a Dark Avengers sorozatban a # 1 (2009. március) számától egészen a Siege korlátozott sorozatában bekövetkezett haláláig.

6. Maestro

Jane Foster után a második meglepetés befutó Maestro, aki nem is igazán hősi szerepben tűnt fel a képregények lapjain, nem igazán értem, mi a francokat keres itt. A Hulk: Future Imperfect című sztoriban bukkant föl, mint Hulk jövőbeli megfelelője, aki egy atomkatasztrófa utáni világban megőrült és magához ragadta az irányítást, az alternatív jövőben azonban szinte az összes szuperhős elpusztult, így a Bruce Banner intelligenciájával rendelkező és az elnyelt sugárzás miatt jelentősen megnövekedett erejű Marvel karakter nem nagyon akadt kihívóra.

5. Amazon

Az 1980-ban bemutatkozó női Hulk igazán vagány csaj. Jennifer Walters rendkívül okos és Bruce Banner (Hulk) unokatestvére, illetve egy sürgősségi vérátömlesztéssel Hulktól kapott radioaktív vért. Aminek következtében Jennifer a zöld bőrű She-Hulkra alakult, akit itthon Amazonként ismerünk.

4. A Lény – Benjamin Jacob “Ben” Grimm

Mondhatjuk Ben Grimm a nagy öreg, aki 1961-ben tűnik fel a Fantasztikus négyes tagjaként, persze a megjelenése  és nem a kora miatt ilyen 😉. A New Yorki Alsó-Keleten Yancy utcában született zsidó család sarjaként Benjamin Jacob “Ben” Grimmnek szomorú és kemény gyermekkora nehézségei alakították személyiségét. A középiskolai diákként futballozó Ben teljes ösztöndíjat kapott az Empire State Universityn, ahol először találkozott a végső élethosszig tartó barátjával egy tizenéves zsenivel Reed Richards-al és jövőbeli ellenségével, Victor von Doommal. Innen már a Marvel írói Ben sztoriját többször is módosítottak, így több élettörténettel is rendelkezik. A Fantasztikus Négyes legerősebb tagjaként olyan, mint valamiféle kő Hulk, aki erőben soha nem érhet föl a zöld óriáshoz, ráadásul magától még visszaalakulni sem képes emberi formájába.

3. Herkules

Herkules mindenkinek ismerős, hiszen töri órákon nem egyszer találkozhatsz Zeusz fiával. A Marvel Univerzumban a görög főistentől kapott erővel a harmadik helyre sikerült beérnie. A karakterrel először 1964-ben találkozhattak a rajongók az Avangers 10.-ik számában. Herkules egyébként amellett, hogy főisten szerelemgyermeke, rendelkezik az összes Olimposzi erénnyel, vagyis az emberfeletti erővel, kitartással, gyorsasággal, kitűnők a reflexei és az állóképessége.

2. Thor Odinson

Nos tudom, most többen porrá vannak sújtva, de a villámlás istene, aki kalapácsával aprítja az ellenfelet és szanaszét rúgja a rosszfiúk seggét, aki isten és hős egyben, a Marvel hivatalos erősségi listán csak a második. Az immáron 70 éve velünk lévő északi mitológiából kölcsönzött Thor ellenálló a fizikai sérülésekkel szemben és kitűnő érzékeinek köszönhetően képes nyomon követni a fénysebességnél gyorsabb tárgyakat. Eközben hallja a bolygók másik oldalán lévő kiáltásokat, és képes utazni az időben is. Ez persze nem volt elég ahhoz, hogy ő legyen a MCU bajnoka. 

1.Hulk

Igen, minden kétkedő jól látja a hivatalos lista szerint a legerősebb Marvel Karakter: Robert Bruce Banner a tudós, aki egy gamma bomba robbanásakor vált a Hulk-á. Mivel Rick Jones megmentése közben teste elnyelte a hatalmas mennyiségű gamma-sugárzást a gyermekkori traumákat is elszenvedő karakternek több különböző személyisége van. Savage Hulk, Gray Hulk, és a “Merged Hulk” mint Hulk és további egy mint a testet eredetileg uraló Banner, amelyek képesek lelkileg egymással kapcsolatba lépni, de négy különböző személyiségnek tekinthetők.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.Forrás:

képek: wikipedia

wikipedia/marvel/deathbattlefanon.fandom.com

 

 

2017 Kidsnews | All rights reserved