Az életet adó víz mindannyiunk számára nélkülözhetetlen – Diákok kiállítása a Hilton Budapestben


kidsnews (127éves) - 3 éve

Az életet adó víz mindannyiunk számára nélkülözhetetlen, de a Föld lakosságának 20 százaléka mégis olyan környezetben kénytelen élni, ahol nincs megfelelő mennyiségű belőle. A természetes vizeink élővilágának és tisztaságának megóvása éppen ezért közös feladatunk és kötelességünk is.

Március 29-én rendhagyó kiállítás nyílt a Hilton Budapest Dominikánus Kerengőjében. A víz világnapja alkalmából a Csík Ferenc Általános Iskola és Gimnázium művészeti szakos diákjai a Dunában élő káprázatos, őshonos halfajok újraálmodott bemutatásával készítettek térinstallációt a Kerengő kút kávája fölé. A nyolc méter mély, Mátyás és Szapolyai János címerével díszített kút, mint “az Élet forrása” jelenik meg a Somody Beáta iparművész elképzelései alapján megvalósult, kizárólag újrahasznosított anyagokból készült alkotásban.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved