Befejeződött a Hungarian Open férfi tenisztorna


kidsnews (127éves) - 2 éve

Matteo Berrettini győzelmével befejeződött a budapesti Hungarian Open férfi tenisztorna. A második tornagyőzelmét a magyar fővárosban ünneplő olasz játékos a döntőben Filip Krajinovicot három játszmában verte. 

“Nehéz mérkőzés volt, szetthátrányból kellett fordítanom, de igyekeztem koncentrált maradni. A szervám sokszor sokat segített és a torna során végig az adogatásom és az erős ütéseim voltak a fegyvereim, amit szerencsére ma is sikerrel alkalmaztam. A tenisz egy jó sport, főleg az ilyen pillanatok miatt, de azért a sok utazás és a távollét nem mindig a legjobb számunkra. Innen is szeretném megköszönni apukámnak – aki ma nincs itt -, hogy végig támogat karrierem során és folyamatosan mutatja az irányt. Köszönöm, hogy ilyen sokan kijöttetek szurkolni a zord idő ellenére is. Tavaly itt jártam akkor kibicsaklott a bokám, idén is megtörtént, jövőre ha eljövök remélem nem fog újra megismétlődni” – nyilatkozta Berrettini. 

A párosoknál a Ken Skupski és Neal Skupski testvérpár lett a bajnok.

„Hihetetlen érzés, az utóbbi egy évben sok döntőt megjártunk együtt, de most sikerült másodjára tornagyőzelmet ünnepelnünk. A hét egyik, ha nem a legkeményebb meccse volt. Nagyon szeles időjárás, nehéz körülmények, de szerencsére mindkét szettben sikerült brékelőnyt szereznünk, amit végig is tudtunk vinni” – értékelt Neal Skupski

„Valamelyest könnyebb ha a testvéred mellett játszol, de egyben épp annyira nehéz is. Az ember igyekszik magában tartani az érzelmeit, de azok valahogyan kiszakadnak, ha ott áll melletted az öcséd. Leírhatatlan érzés közösen osztozni az ilyen pillanatokon.„Gyönyörű város Budapest, most vagyok itt először. A torna és maga a verseny is nagyon tetszik” – Ken Skupski.Forrás:

Hungarian Open – ATP250 Budapest – Day7

Nici Keil képe a Pixabay -en. 

ATP Tour

 

 

2017 Kidsnews | All rights reserved