27 középiskolában ajándékok helyett figyelmességet kérnek a ballagó diákok


kidsnews (127éves) - 2 éve

„Május 4-én elballagunk, búcsút veszünk a középiskolánktól. Sokan közületek eljönnek majd, mások távolból szorítanak értünk. Talán valami apró gesztussal, virággal is készültök a számunkra. Az esemény azonban nem a kezünkbe kapott csokrok számától lesz emlékezetes. Arra kérünk mindenkit, hogy a ballagásunkra szánt ajándék árát vagy annak egy részét inkább jótékony célra ajánljátok fel.”

Ezzel a mondattal üzennek a KézenFogva Alapítvány, Kézefogva Ballagunk kampányához csatlakozott 27 hazai középiskola diákjai a szülőknek és a családtagoknak. A statisztikák szerint évente nagyságrendileg 70 ezer diák ballag el hazánkban, akiknek leginkább virággal és kisebb-nagyobb ajándékokkal készülnek a családtagok és barátok. A hatalmas csokrok aztán néhány napon belül elveszítik szépségüket és hamarosan a kukában kötnek ki, miközben a „huszonkettedik” plüssmaci sem számíthat különösebb karrierre.

Idén már negyedik éve indul el a KézeFogva Ballagunk program

Eközben tudjuk, hogy rengeteg fogyatékkal élő fiatal küzd az előítéletekkel, a munkanélküliséggel és a speciális szakmai képzések hiányával. A KézenFogva Alapítvány őket segíti, most a ballagó diákok segítségével összegyűjtött adományokkal. Ha te is szeretnél felajánlást tenni itt teheted meg.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

kezenfogvaballagunk.hu/

kép: Free-Photos /Pixabay, Sabine GENET / Pixabay

2017 Kidsnews | All rights reserved