Furcsa időutazás – Könyveket égettek Gdanskban


kidsnews (127éves) - 2 éve

Az utóbbi évtizedekben nem nagyon volt arra példa, hogy tömegesen könyveket égettek volna Európában, éppen ezért keltett hatalmas felháborodást, amikor gdanski egyházi személyek egy alaposan megkonstruált szertartás mellett, egy lakótelep kellős közepén raktak tábortüzet belőlük.

Az okkultizmusra és a mágiára mért csapás a környéken fellelt Harry Potter sorozaton kívül, más varázslós könyveket, egy afrikai famaszkot, egy kis elefántfigurát és több faliképet is érintett. A szokatlan megmozdulást a papok még a legnépszerűbb közösségi alkalmazáson is közzétették, így borítékolva volt, hogy a hatás nem maradhat el: a lengyeleket valósággal sokkolta a katolikusok akciója.

„I dlatego w kościołach jest coraz mniej młodych ludzi…” Na ezért van kevés fiatal a templomban…– kommentelte az egyik felhasználó a fényképeket is tartalmazó postot.

A könyvégetés a Facebookon kívül is rengeteg kritikát kapott. Sokaknak egyenesen a nácik által 1933. májusában végrehajtott hasonló megmozdulása ugrott be. A Rybnicki Alarm Smogowy környezetvédelmi aktivistái környezetkárosítás miatt tettek feljelentést, a város polgármestere pedig egy Twitter bejegyzésben tudatta: meglepőnek és sokkolónak tartja az esetet és arra kérte a hatóságokat, hogy alaposan vizsgálják ki azt.

A Koszalin-Kołobrzegi püspökség szóvivője elismerte ugyan, hogy a kivitelezés nem volt túl szerencsés, de nem ítélte el a történteket. Az okkultizmushoz és a mágiához kapcsolódó konkrét lelki fenyegetések ugyanis valóban léteznek – mondta el a könyvégetés miatt érdeklődő újságíróknak.

 

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.

 Forrás:

Katrina_S képe a Pixabay -en.

wprost.pl

 

2017 Kidsnews | All rights reserved