Galaxis útikalauz stopposoknak – NE ESS PÁNIKBA!


Papp Júlia (16éves) - 3 éve

Douglas AdamsGalaxis útikalauz stopposoknak c. könyvét azoknak ajánlom elsősorban, akik kellőképp őrültnek érzik magukat egy ötrészes trilógiában megírt elvetemült és elképesztően vicces sztorihoz. A történet szöges ellentéte a klasszikusan kedves, szolid, követhető és logikus könyveknek, melyben a szereplők akár valósak is lehetnének, ahol a helyszínek egy tér-idő-dimenzióban vannak, ahol minden cselekmény direkt történik. Kevés olyan könyvet olvashattál eddig, ami ehhez fogható; nem lehet egyik kategóriába sem sorolni, nem sci-fi, nem horror, nem fantasy… mindegyikből van benne egy kicsi és mégis egyik sem úgy igazán.

A történet eleje egész átlagosan indul: a Föld nevű bolygón egy emberi lénnyel. Aztán az egész megborul, a Föld felrobban, főszereplőnk pedig egyik furimuri barátjával egy vogon építőflotta űrhajóján találja magát, onnantól pedig nincs megállás, irány a galaxis!

A könyv során rengeteg muris helyen járnak, sok rendhagyó lénnyel találkoznak és olyan megfontolandó kérdésekre találják meg a választ, mint a “Mi az élet értelme?”

Az útjukat keresztező akadályokba nagy segítségükre van a Galaxis útikalauz stopposoknak c. könyv, ami ugyan a Bölcs Elmével ellentétben nem mindenre tudja a választ, ám általános információként mindig hangoztatja a borítójára írt nagybetűs, minden helyzetre vonatkozó tanácsát: NE ESS PÁNIKBA!

Mellékhatások:

Miután elolvastad a könyvet, meglehet, hogy egy kicsit tartani fogsz az egerektől és az is megeshet, hogy a táskádba egy törülközőt raksz majd a biztonság kedvéért, hogy mindennapi útitársad legyen, és felvegyenek, ha a galaxisban stoppolsz.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved