Kecskékkel védekeznek Kaliforniában az erdőtüzek ellen


kidsnews (127éves) - 2 éve

A globális felmelegedés miatt egyre nagyobb a forróság, illetve a szárazság Kaliforniában és ezzel egyidejűleg folyamatosan nő az erdőtüzek kockázata is. Persze a híradásokból már tudjuk, hogy a térség eddig sem volt mentes az akár a városokat is hamuvá változtató, gigantikus tüzektől, de az elmúlt időszakban az esetek száma rendkívüli mértékben megnőtt. 1932 óta összesen 20 hatalmas kiterjedésű tűz volt a környéken, amelyből 15 az elmúlt 2 évtizedben sújtotta a helyieket – derül ki a CNN riportjából.

A tűz elleni védekezést nehezíti, hogy a növényzet sok helyen gyakorlatilag a házak faláig húzódik, így egy esetleges erdőtűz pillanatok alatt átterjed a jellemzően könnyűszerkezetes épületekre. A lakosság most egy új fegyvert talált a pusztító lángok ellen: sok száz egyedet számláló kecskehaddal etetik meg a tűz továbbítására alkalmas növényzetet. A speciális városi környezethez szoktatott állatok naponta fejenként akár 10 kilogrammot is képesek betermelni a cserjékből és a fűfélékből, és nem igényelnek különösebb gondozást.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.Forrás:

skeeze képe a Pixabay -en

2017 Kidsnews | All rights reserved