Sok a duma nyuszi koma – vajon mit mond nekünk a házinyulunk?


kidsnews (127éves) - 3 éve

A nyúlfélék hosszú füleik segítségével minden irányból képesek érzékelni a zajt, sőt azonos időben akár a két különböző irányból érkező hanghullámokat is tudják értelmezni. Vajon ők maguk hogyan fejezik ki  érzéseiket és hangulatukat, egyáltalán hogyan kommunikálnak? Ha kíváncsi vagy elsőként hallgasd meg a nyúlfajták egyedi hangjait.

Ezek a hangok nekünk is rengeteg információt hordoznak, amelyekre odafigyelve számos problémát kerülhet el egy gondos gazda.  Ha például a nyuszi éles visításba kezd, akkor biztosan őrülten fél, vagy valami fáj neki, de negatív jelként kell értelmezni a morgást, és fújtatást is.

A kutyákkal ellentétben azonban füles barátaink a fogaik csattogtatásával az elégedettségüket fejezik ki. Ilyenkor csak nyugodtan simogasd tovább, ha pedig még csipog is hozzá biztosan tudhatod, hogy nagyon is jól érzi magát.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.Forrás:

Theo Halbe képe a Pixabay -en. 

2017 Kidsnews | All rights reserved