Tényleg titkos társaságok irányítják a világot?


Nusi (17éves) - 2 éve

Ha valaki meghallja a titkos társaság szót többnyire sátánista szertartásokra, titkos ülésezésekre, szabadkőművesekre, vagy az illuminátusokra asszociál. Bár a múltban (talán most is) tényleg léteztek ilyen társaságok, a valóságban nem volt akkora a szerepük, mint ahogy az emberek gondolják, sőt, a mai „titkos társaságok” már nem is olyan titkosak, mint egykor.

Mindenki hallotta már azt a mondást, hogy „A világot a pénz irányítja.”, ha ezen a mondaton kicsit elgondolkozunk rájövünk, hogyha kicsit kifacsarva is, de igaza van. A világot azok az emberek irányítják, akiknek van annyi pénzük, ezáltal befolyásuk, hogy az eseményeket a saját kedvükre igazítsák. Szerintem ez egy öngerjesztő folyamat, például, ha valaki hatalmat szerez, és ezáltal képes jól megtömni a zsebeit, azzal a pénzel képes lesz olyan eszközökhöz nyúlni, amelyekkel fenntarthatja a hatalmát.

Viszont ebben a cikkben én most inkább az említett befolyásos rétegekre koncentrálnék, mint a korrupcióra. Vegyük például az Egyesült Államokat. Az USA a szabadság országa, már az Újkorban is a felvilágosultság jelképe volt: szabad vallásgyakorlás és nemi identitás választás, polgárok választják a vezetőiket, mindenki egyenlő. Vagy mégsem? Például ha texasi szenátor arról beszél, hogy CO2 nem is veszélyes, és a források szerint a háttérben olajiparban utazó mágnások állnak?

De talán a legnagyobb port kavaró, korunk leginkább titokba burkolózó elit társasága a Bilderberg társaság. A részvétel meghívás alapú, csak a legnagyobb tudósok, kormányfők, legbefolyásosabb családok tagjai pillanthatnak be az ülésre. A csoport a nevét arról a hollandiai szállodáról kapta, ahova az első találkozót hívta össze 1954-ben, Bernát herceg. A társaság a világ problémáit és az aktuális politikai helyzetet tárgyalja.

Ez eddig nem is olyan érdekes igaz? Viszont a konferenciát a sok ködösítés teszi igazán izgalmassá. Résztvevők és a témák ismertek, de senki sem oszthat meg információkat, sem a felszólalókról, sem pedig az ott megszerzett tudásról. A legkülönösebb az, hogy még jegyzőkönyv se készül. Kíváncsi vagyok, a férjek vajon mit mondanak a találkozó után a kíváncsi feleségeknek?

Sokakban felmerülhet a kérdés vajon kis hazánkból is vannak-e jelen ezeken a titokzatos üléseken. A válasz igen, sok híresebb magyar vett már részt – állítólag – ezeken a találkákon: Bokros Lajos, volt magyar pénzügyminiszter, Bajnai Gordon, volt miniszterelnök, Surányi György, a Magyar Nemzeti Bank volt elnöke, illetve egyszer részt vett a konferencián Martonyi János volt magyar külügyminiszter.

Ha az emberek jók valamiben, akkor az összeesküvés elméletekben, nem meglepő tehát, hogy a legtöbben azt állítják, hogy ez a csoport az Új Világrendet akarja bevezetni, sőt már sikerült is nekik. Én személy szerint nem gondolom, hogy erről lenne szó, igaz meglenne rá az esély, már ha kormányok bármiben képesek lennének együttműködni. Vagy csak a látszat kedvéért tesznek úgy mintha nem értenének egyet? Azt gondolom, hogy ezeken a találkozókon, nem a világuralom, hanem az együttműködés a fontos. Nincs is minden ország vezetősége jelen, hogy akarnának így világuralmat elérni?

Én kiskorú létemre nem hiszek abban, hogy ezek az emberek (akármennyi hatalmuk is van) irányítanák az életemet. Persze, nagy lehet a befolyásuk, de szerintem korántsem annyira amennyire az átlagember gondolná. Ha valaki azért nem megy el szavazni, vagy ha politikáról van szó, azzal hárít, hogy minek beszélnek róla, úgyse tehetnek semmit, ez a hozzáállás hátráltatja a fejlődést. Igen, lehet, hogy a rendszer korrupt, lehet, hogy a demokrácia meginogni látszik, de amíg tehetünk ellene, addig nem bújhatunk a mögé a kifogás mögé, hogy egyedül kevesen vagyunk. Mert együtt nem vagyunk kevesen. Még ezek a titkos társaságok sem tehetnek meg mindent, hisz a szavazópolgárokhoz képest kevesen vannak.

Mindenki szeret összeesküvéselméleteket gyártani, én talán a leginkább, de meg kell tanulni elválasztani kitalációt a valóságtól, be kell nézni a függöny mögé.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.Forrás:

euronews.hu;

WikimediaImages képe a Pixabay -en. 

MichaelRaab képe a Pixabay -en. 

Michael Knoll képe a Pixabay -en.

succo képe a Pixabay -en. 

2017 Kidsnews | All rights reserved