Zsákbamacska a Körúti Színházban


Safagi (20éves) - 3 éve

Egy kedves ismerősöm édesapjának, Galambos Zoltánnak a tájszínházába, a Körúti Színházba kaptam meghívást, ahol a március 29-ei Zsákbamacska című darab bemutatóján vehettem részt. Mielőtt a kezembe adta volna a jegyeket, figyelmeztetett, hogy készüljek hasizommal, mert a sok nevetés meg fog dolgoztatni. Igaza volt, nem is csalódtam.

Az előadásra becsengetve, a nézőteret teljesen megtöltötte a tömeg. Nem csak az idősebb korosztály, hanem a fiatalabbak is jelentős számban választották az esti programjuknak a Zsákbamacskát. Bevallom kíváncsian vártam én is, mire számíthatok az elkövetkezendő órákban, mert a korábban említett bennfentes barátom tökéletes szórakozást ígért.

Tudnotok kell, hogy ez nem szimpla vígjáték, hanem zenés betéteket is tartalmaz, tehát időnként a színészek ragyogó énektudásukat megcsillogtatva kezdtek dalolni. Aki ezt nem tudja hova tenni, annak nem ajánlom, viszont aki szereti a musical-szerű előadásokat, annak nem szabad kihagyni! Bónuszba kapjátok a zenés- táncos részek mellé a komikus jeleneteket, amiket a közönség nem egyszer tapsolt meg nevetve.

Ezek a humoros jelenetek az előadáson is múlnak, így nem mindegy, hogy milyen a szereposztás. Szuper művészek mind, akik közül muszáj egyet kiemelnem. Az egész lénye olyan energetikus volt, hogy csak kapkodtam a fejemet. A Kossuth- és Jászai Mari díjas Esztergályos Cecília színművésznő, nálam vitte a prímet. Mikor legelőször a színpadra lépett, ösztönből tapsolt fel a nézőtér, ezzel megelőlegezve a nagyszerű játékát. Állítom, hogy később rászolgált az előadás végi vastapsra is, az összes színésztársával együtt.

Mivel tájszínházról van szó, ne várjunk hatalmas díszleteket. Az első felvonásban egy pesti korcsolyázó melegedője elevenedik meg a szemünk előtt. Kifejezetten tetszett a megoldás, a fénybeállítások is tökéletesek voltak, és kreatívan volt felépítve a háttér. A második felvonásbéli díszlet az elsőhöz képest egyszerűbbnek hatott, de ez addig zavart, míg a színészek el nem kezdtek újra játszani, ami újra teljesen lekötötte a figyelmemet. A zenés elemeket néhol a technika ördöge befolyásolta, nem minden szót lehetett érteni, de ez csak csekély része volt a nagy összesnek. A dalok jól összekötötték a dialógusokat, és hangulatban is passzoltak a darabhoz. Tiszta hangok, táncos lábak, többet nem is kívánhattam.

A budapesti premier az Erzsébetligeti Színházban volt, de a társulat az ország több pontjára is ellátogat majd a darabbal, úgyhogy tessék mielőbb lecsapni a még szabad jegyekre. Egy kis rejtély: a cím fontos szerepet játszik, és nagyot csapunk majd a homlokunkra amikor megértjük, hogyan is lehet ez a darab Zsákbamacska. Viszont ez már a ti feladatotok, hogy elmenjetek megnézni, és ezáltal fény derüljön erre a titokra!

 

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved