A Tanár – Végre egy magyar sorozat, ami Rólunk szól!


Papp Júlia (16éves) - 2 éve

A magyar sorozatokat általában nem a minőségükért szeretjük, az RTL-nek viszont tavaly sikerült egy igényes és tartalmas, gyerekekkel és a problémáikkal foglalkozó sorozattal, A Tanárral előrukkolnia. A történet a III. kerületi Kőrösi Csoma Gimnáziumban zajlik és egy nem mindennapi fizikatanár életét kíséri végig. Emberünk Vasvári Szilárd (Nagy Ervin – akivel a sorozattal kapcsolatban korábban készítettünk már interjút ) névre hallgat, ellentétben bármi mással, ami tanács, vagy felszólítás a normális dolgokra.

Szilárd ugyanis az iskola egyik leállíthatatlan tanára, aki a végsőkig és azon is túl megy, ha a diákjairól van szó, mint egy duracell nyúl, állandóan pörög valamin. Tipikusan olyan tanár, akit mindenki elfogadna. A gyerekek jó oldalát nézi, izgalmas pedagógiai módszerekkel igyekszik megszerettetni velük a tanulást, elképesztően toleráns és talán ami a legfontosabb a karakterében, amit gyakran hiányolunk a saját tanárainkból: megpróbálja megérteni a gyerekeket és komolyan veszi őket, ha arról van szó.

Az első évadban Klaudia (Ubrankovics Júlia) magyar tanárnővel ketten segítenek bajba került, segítségre szoruló, problémás diákjaikon, a második évadban pedig a Klaudia helyére lépő Lillában (Trokán Nóra) lel társra Szilárd a zűrzavarok tisztázásában. Minden epizódban egy-egy nebuló kerül középpontba, olyan mindennapi problémákkal, mint tanulási nehézségek, családi balhék, erőszak, bullying, kiközösítés, nemkívánatos terhesség, túlóvó szülők vagy éppen szerelem. Jól prezentálja a gyerkőcök szemszögét, hogy ezt ők hogyan élik meg, és remekül rávilágít arra, hogy nekünk mennyire szükségünk van elfogadó felnőttekre az életünk minden területén, akik egyenrangúan kezelnek minket és a problémáinkat. Szilárd karaktere persze sokhelyütt hatalmas túlzásokba bocsátkozik, rengetegszer túllő a valóság keretein a történet, de ennek a sarkosításnak köszönhetően csak még jobban kiemelik a készítők az iskolai problémák fontosságát.

A sorozatot azoknak ajánlom, akik szeretik a kreatív megoldásokat, a fiatal, tehetséges magyar színészeket, akik szeretnek magukra találni egy-egy komoly, vagy éppen vicces jelenetben és akiknek elegük van az átlagos tanárokból.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

Kép: Youtube

2017 Kidsnews | All rights reserved