Az U17-es válogatottunk 34 év után ismét pályára léphet a világbajnokságon!


kidsnews (127éves) - 2 éve

A magyar U17-es válogatott csütörtökön az ötödik helyért lépett pályára utolsó írországi Európa-bajnoki mérkőzésén, de mégis hatalmas tétje volt a belgák elleni találkozónak: a mérkőzés győztese ugyanis bebiztosíthatta részvételét az őszi brazíliai világbajnokságra.

A belgák ellen márciusban már játszottunk egy mérkőzést a sorozatban: a selejtező elitkörében ellenfelünk 4-2-re nyerni tudott Telkiben, de annak a meccsnek az Európa-bajnokságra történő kvalifikáció szempontjából már nem volt tétje, addigra mindkét csapat kiharcolta az írországi szereplést. Az Eb-n azonban már a magyar válogatott szerepelt jobban, míg mi három győzelemmel és egy döntetlennel jutottunk el a világbajnoki rájátszásig, a belgák egy győzelemmel, két döntetlennel és egy vereséggel a hátuk mögött várták a mérkőzést.

Most 1-1-es döntetlent játszottunk velük, majd válogatottunk tizenegyesekkel harcolta ki a világbajnoki szereplés jogát. Magyarország 17 év alatti fiatalokat tömörítő labdarúgó-válogatottja utoljára 1985-ben játszhatott a világbajnokságon, de a Kínában megrendezett viadalon, a Bicskei Bertalan vezette együttesnek már nem sikerült továbbjutnia a csoportjából.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

mlsz.hu

wikipedia.hu

kép: MLSZ

2017 Kidsnews | All rights reserved