Díjazták az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny legjobbjait


kidsnews (127éves) - 3 éve

Az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny a tehetségek kiválasztásának és gondozásának legismertebb, legnagyobb hagyományú hazai fóruma. Ebben a tanévben 28 tantárgy 39 kategóriájában hirdettek versenyt, amelyekre az Oktatási Hivatal 20 489 tanulótól 28 030 jelentkezést regisztrált. Az verseny népszerűségét jól mutatja, hogy a megmérettetésen az ország 564 középiskolájából, azaz középiskoláink közel feléből vettek részt diákok. A díjátadót a II. kerületi Móricz Zsigmond Gimnáziumban tartották meg.

Az ünnepségen Prof. Dr. Bódis József, az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára beszédében hangsúlyozta: minden diákban ott van a tehetség, és azoknál, akik ezt saját maguk nem tudják kibontakoztatni, ott a tanárokra hárul ennek gondozása.

“Az igazi tanár az észreveszi és kihozza a tehetséget a diákjából. Ma, amikor díjakat adunk át, amikor verseny győzteseket, helyezéseket ismerünk el, az arról szól, hogy egy tehetséget kibontakoztattak és sikerre vittek. “

Az ünnepségen 68 középiskola 113 tanulójának adták át az első három helyezésért járó díjat, valamint a felsőoktatási tehetséggondozásba belépőt jelentő Tehetségútleveleket.

Az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyeken elért 1–10. helyezésért 100 többletpontot, a 11–20. helyezésért 50 többletpontot, a 21–30. helyezésért pedig 25 többletpontot kaphatnak a diákok a felsőoktatási felvételin.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved