Egy átmulatott éjszaka elpattanó emlékbuborékjai! – A gödör mélyént olvastam


Kermit (17éves) - 2 éve

Ültél már totál reménytelenül egy átmulatott éjszaka után a fürdőkádban, figyelve az elpattanó szappanbuborékokat, miközben azon tűnődtél: mi a franc történhetet az elmúlt tizenkét órában? A gödör mélyén Lottéja pontosan ezt teszi, miután egy átlagos lányként a nyáriszünetre telepedő unalomban „rossz társaságba” keveredett. Először csak a haverok korábban problémamentes bulijai durvulnak el, aztán az áruház előtt dekkoló punk bandához csapódva egyre durvább és durvább sztorikba keveredett.

A könyv olvasása közben sokszor merültek fel bennem kérdések. Te is gondoltál már arra, hogy amikor ki vagy ütve, számtalan olyan dolog történhet veled, amit te nem is akarsz. Amikor ugyanis nem tudsz ellenkezni azt csinálnak veled a környezetben lévők, amit csak akarnak. Ez kimerülhet abban, hogy alkoholos filccel rajzolnak neked sminket, de durvább esetben akár még „az” is megtörténhet.

Persze az sem diadalmenet, amikor korábbi vacsorád félig emésztett darabjaival a hajadban botorkálsz, és közben azon imádkozol, hogy senki meg ne lásson. Ilyenkor rendszerint az éledező lelkiismereted is segítségért kiállt: mi a francért kellett ennyit inni???

Persze nincs az a tizenéves, aki ne csapódott volna már. Lehet mert éppen magányosnak érezte magát, esetleg nem volt jobb dolga, vagy csak azért, mert nem tudta hogyan mondjon nemet.

A Scolar kiadó Scolar Teen sorozata olyan könyveket hoz el számunkra, amik pontosan az ilyen helyzetekre fokuszálnak.  Közérthető nyelven, laza stílusban megírt kisregények gyűjteménye, amelyek a korosztályt érdeklő témákat járják körül. Ebben az évben az alkohol, a drog, a social media, a cyberbullying kerül terítékre.  A sorozat bár mindenre megoldást kínáló receptet nem tartalmaz, mégis segít megvilágítani a világot, amelyben akár el is veszthetsz.

Amíg pedig A Gödör mélyént olvasod unatkozni biztosan nem fogsz!

Részlet a könyvből

A olvasás élményét a Scolar kiadó támogatásának köszönhetjük.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

Лечение Наркомании képe a Pixabay -en.

2017 Kidsnews | All rights reserved