Eurovízió 2019 – Megszakadt a szép sorozat


Naan (17éves) - 2 éve

Sajnos nem jutott a szombati döntőbe Pápai Joci Az én apám című dalával, így Magyarország 9 éve először nem mutathatja be produkcióját a legjobbak között az Eurovíziós Dalfesztiválon.

A magyar előadó, aki hetedikként lépett színpadra Tel-Avivban, gyönyörűen énekelt (messze kimagaslott a mezőnyből) színpadi képére sem lehetett panasz. Viszont a varázslatos légkör megteremtése nem volt elég ahhoz, hogy 2017 után idén is elnyerje a nézők tetszését, így a nagydöntőt Magyarország nélkül rendezik a hétvégén.

De beszéljünk az este győzteseiről is, a 10 továbbjutó: Görögország, Fehéroroszország, Szerbia, Ciprus, Észtország, Csehország, Ausztrália, Izland, San Marino és Szlovénia.

Meglepetésekkel teli az első elődöntő legjobb 10 előadása. Nem hiszem, hogy sokan gondolták volna, hogy San Marino, Fehéroroszország vagy esetleg Csehország a továbbjutók táborát fogják erősíteni. A többi nemzet szerintem teljesen megérdemelten jutott be a szombati döntőbe (habár az észt énekes és Joci előadása fényévekre volt egymástól…).

A meglepettség és csalódottság nem csak a magyar fanok arcára ülhetett ki a műsor végén, valószínűleg Portugália, Lengyelország és Belgium sem számított ilyen korai búcsúra. A portugál dal akár a legjobb 10-be is befért volna az előzetes találgatások alapján, míg Belgium megismételte tavalyi elődöntős meglepetés-búcsúját.

Egyébként a dalfesztivál Facebook oldalának kommentjeit fürkészve azt vettem észre, hogy rengeteg külföldi rajongó hiányolja a fináléból Pápai Jocit, míg a portugál és belga dalok kiesése is felháborodást keltett a közönség köreiben.

De nincs idő a kesergésre, ugyanis csütörtök este kilenctől jön a második elődöntő jobbnál-jobb dalokkal és színes produkciókkal. 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved