Eurovíziós toplista – kit várhatunk Európa zenei trónjára?


Naan (17éves) - 2 éve

Már csak nagyon keveset kell várnunk Európa legnagyobb könnyűzenei versenyére, mivel május 14-én este kezdetét veszi a 2019-es Eurovíziós Dalfesztivál Tel-Avivban. Hazánkat, csak úgy mint 2017-ben az Origóval, Pápai Joci képviseli Az én apám című dalával, miután megnyerte a magyar eurovíziós dalválasztó verseny, A Dal február 23-ai döntőjét. Ebben a cikkben az én top 10-es listámat olvashatjátok.  

10. Michela – Chameleon (Málta)

Michela egy a verseny azon résztvevői közül, akik elsőként képviselik hazájukat a 21. század szülöttjeként. Az épphogy 18. életévét betöltött lány egy rendkívül színes és modern dallal érkezik a versenyre, amihez már csak egy nagyon jól kitalált színpadi kép szükségeltetik ahhoz, hogy már ilyen fiatalon szép eredményt érjen el a május 18-ai döntőben.

9. Bilal Hassani – Roi (Franciaország)

A csupán 19 éves marokkói származású előadó egy lassabb dallal próbálja meg elhódítani a győztesnek járó díjat, a szám különlegessége, hogy mind francia, mind angol nyelvű részeket is tartalmaz. Bilal különleges hangszíne pedig egy érdekes atmoszférát kölcsönöz a dalnak.

8. Luca Hänni – She Got Me (Svájc)

Az idei verseny egyik nagy esélyese a svájci Luca Hänni, aki tüzes dalával, klassz tánckoreográfiájával összerakta a tipikus „sikerszagú” előadást. Az egyetlen kérdés az lehet, hogy a pörgős koreográfia nem akadályozza-e majd a tökéletes éneklésben, de természetesen láttunk már olyat, hogy egy jól összerakott tánc mellé szuper éneklés járult.

7. Miki – La Venda (Spanyolország)

Ha valakinek azt mondom, hogy spanyol popdal, akkor a legtöbbeknek egy olyasmi zenemű jutna eszébe, mint a La Venda. A nyárias, vidám sláger biztosan táncra perdít és mosolyt csal az arcodra, ami tökéletes kombó. Biztosan egy felüdülés és boldog színfoltja lesz a döntőnek a spanyol dal a sok lassú ballada mellett.

6. Tamta – Replay (Ciprus)

A ciprusi szám elég hasonló stílusában a tavalyi 2. helyet elért Fuego-hoz, de megértem, hogy a szigetország lakói a bevált „módszeren” nem szerettek volna változtatni. Egy biztos, a modern és nagyon 21. századi dal hamar a rajongók egyik kedvencévé vált, a színpadi előadás pedig szerintem ennél a dalnál is sokat dobhat az összhatáson.

5. Chingiz – Truth (Azerbajdzsán)

Ismét egy újszerű, rádióbarát dal, király előadóval. Kíváncsi leszek az élő produkcióra, nem lesz könnyű átadni a stúdiófelvételen megszokott profi hangzást, de biztos, hogy nem lehetetlen. A szám videóklipje pedig szerintem az egyik legjobb a mezőnyben.

4. Ester Peony – On a Sunday (Románia)

Be kell vallanom, ezt a dalt amióta rátaláltam, legalább ezerszer meghallgattam! Nagyon fülbemászó a dallama, különleges atmoszférája egyszerűen magával ragad, Ester élő produkciója pedig profi munka szuper énekhangja miatt. Sajnálattal látom viszont, hogy a Youtube-on lévő toplisták nem sorolják túl előre a román indulót, pedig szerintem igazán megérdemelné.

3. Mahmood – Soldi (Olaszország)

Egy újabb nagy esélyeshez érkeztünk, az egyiptomi-olasz származású énekes dala a legtöbb rajongó top hárma között ott van. Fontos üzenet is társul az egyébként nagyon jó ritmussal és tehetséges előadóval megáldott dalhoz, aminek kifejezetten jól áll az olasz nyelv. Valószínűleg az egyik legesélyesebb dal, biztosan nagy versenyben lesz az első helyért.

2. Zala Kralj & Gasper Santl – Sebi (Szlovénia)

Ennek a dalnak a legnagyobb titka az elképesztően különleges hangulata, amit Zala hangja nagyon jól kiegészít. A kicsit melankolikus atmoszféra és a modern zenei alap jól illenek egymáshoz, a szlovén nyelv pedig szerintem még dob rajta egy nagyot.

1. Duncan Laurence – Arcade (Hollandia)

Az első helyen lévő dal az idei verseny egyértelműen legnagyobb esélyese. Különleges zene, gyönyörű dallamok és egy elképesztően tehetséges előadó Duncan személyében, amit a holland számtól kapunk, teljesen meg tudom érteni, hogy miért tartják győzelemre esélyesnek. A videóklipje pedig nagyon jól illik az egész dal atmoszférájához.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

címlap: ESC

2017 Kidsnews | All rights reserved