Feltörekvő zenekarok ingyenes koncertjével vár a Müpa


Kovács Barna (19éves) - 2 éve

Ha szereted az egyedi dallamokat, rajongsz az elgondolkodtató, mély szövegekért és még nincs programod szombat estére, akkor a Garázsband Fesztivált neked találták ki. A Müpa mélygarázsában megrendezésre kerülő könnyűzenei rendezvényen 5, fiatal tagokból álló, feltörekvő zenekar lép színpadra, de ha ez nem lenne elég, a szervezők házigazdának, a JETLAG-et is elhívták a koncertre.

2016-ban azzal a céllal álmodták meg a Garázsband Fesztivált, hogy arra érdemes zenekarokat felkarolva segítsenek nekik elindulni a pályán és ezzel egyidejűleg egy olyan fiatal közönséget is megszólítsanak, akik eddig nem gondolták, hogy a Müpa nekik való programot is tud ajánlani.  Egyszerre funkcionál tehetségkutatóként (hozzáértő zsűrivel) és egy mini fesztiválként, ahol a legjobbnak ítélt 5 zenekar egy-egy 40 perces koncerttel kápráztathatja el a közönséget.

A könnyűzenei rendezvényen 5, fiatal tagokból álló, feltörekvő zenekar lép színpadra.

A Garázsband színpadán eddig fellépő 15 zenekar közül néhány név talán ismerősen csenghet a magyar underground zenében otthonosan mozgók számára, hiszen rendszeres fellépői lettek a magyar kluboknak. Ilyen zenekar például a 2016-os év egyik közönségdíjasa, a The Bluebay Foxes, akik a Nagy-szín-pad idei döntőjébe is bejutottak, a 2017-es közönségdíjas Shaibo, aki a tavalyi évben A38-on tartotta a lemezbemutató koncertjét, és a Junkie Jack Flash, aki pedig a Pécsi Szál című filmben is szerepet kapott.

A legjobbnak ítélt 5 zenekar egy-egy 40 perces koncerttel kápráztathatja el a közönséget.

Börzsönyi Anna-Petra, művészeti szerkesztő rávilágított, hogy manapság nagyon sok lehetőség megnyílt a zenélni vágyó fiatalok számára, aminek pozitív hozadéka, hogy rengeteg a magyar zenekar, azonban ennek van árnyoldala is. Sajnos gyakran nem az egyedi zenétől és az ütős, kidolgozott szövegektől fut be egy zenekar, hanem a jó marketingstratégiától. A Garázsband Fesztivál lehetőséget szeretne biztosítani arra, hogy egy kezdő zenekar a zenén keresztül tudjon érvényesülni, sikereket elérni és a Müpa színpadára kerülni.

Idén rekord számú, több mint 70 zenekar jelentkezett a Garázsband Fesztivál felhívására. A beérkezett pályázatokat az 5 tagú szakmai zsűri – Beck Zoli (30Y), Keleti András (colorStar), Kollár-Klemencz László (Kistehén), Leskovics Gábor Lecsó (Pál Utcai Fiúk) és Zságer Balázs (Žagar) – egymástól függetlenül pontozta. Az 5 legtöbb pontot szerző együttes került ki győztesként és léphet fel szombat este. A legfőbb szempontok, amik alapján pontoznak: színvonalas zene, érdekes, valami újat hozó dallamok-szövegek, valamint az előadásmód. A zenében, koncertezésben tapasztalt zsűritagok jól ráéreztek, hogy miből lesz a jó buli.

Bátran merem ajánlani ezt a koncertet mindenkinek, aki szereti a zenét, aki nyitott az újdonságokra és befogadó az egyedi dallamokkal, stíluselemekkel szemben. Biztos vagyok benne, hogy a zsűri jól döntött és 5 kiváló zenekarral találkozhatunk szombat este.


Garázsband Fesztivál 2019 – Trailer

Garázsband Fesztiválpowered by MOJO™

2019. június 1. szombat 19:00 — 01:00 Mélygarázs

18.30: háznyitás

19.00: JETLAG – a házigazda nyitóbulija

20.00: 21 Gramm Akusztik

21.00: Rien du Sol

22.00: Verőköltő

23.00: Peer Pressure

24.00: Gidnim’Rém

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved