Figyeljünk arra miben vagyunk jók, mert abban lehetünk sikeresek!


kidsnews (127éves) - 3 éve

A világ negyedik legjobb virágkötőjével hívja fel a pályaválasztás fontosságára a figyelmet a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. A kampány fő üzenete: a szülők figyeljenek arra, hogy a gyerekeik miben jók, mert abban lesznek később sikeresek.

„Ki kell lépni a komfortzónából és nem az alapján kell választani, hogy melyik iskola van a legközelebb, hol van egy jó pedagógus. A statisztikai adatok azt mutatják: nagyon sokan rosszul választanak, emiatt pedig nincs sikerük a tanulásban, iskolát hagynak el és nem találják a helyüket az életben” – hangzott el a kedden rendezett sajtótájékoztatón.

„Minden reggel úgy kelek fel, hogy szeretem, amit csinálok”

Takács Dániel parképítőként kezdte a tanulmányait, de tanárai hamar felismerték benne a tehetséget a virágkötészet vonatkozásában is. Néhány sikeres hazai megmérettetés után Abu Dhabiban a 2017-es szakmák olimpiáján is bizonyított. A virágkötők versenyében ott 721 pontot ért el a megszerezhető nyolcszázból, és mindössze 0,7 ponttal szorult le a dobogóról.

Ha pályaválasztás előtt állsz és szeretnél tájékozódni az összes, szakképző iskolában tanulható szakmáról, a képzések tartalmáról, vagy az azok elvégzését követő kilátásokról, akkor keresd fel a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara honlapját. Ha pedig bírod a VR kalandokat, akkor az általános iskolákat meglátogató országjáró kamionban a helyed, ahol a vendéglátásban, az autóiparban, a divatiparban és az építőiparban is kipróbálhatod magad.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved