Gondban a Huawei, már a Google is betart


kidsnews (127éves) - 3 éve

Bár a közlemények szerint a már megvásárolt okostelefonok és tabletek probléma és kompromisszum nélkül működnek tovább, valószínűleg a hazai okostelefon-piac erőviszonyait is átrajzolja a Huawei-botrány. Trump elnök szükségállapotot elrendelve rakatta tiltólistára a kínai mobilgyártót, majd hamarosan a Google, és a processzorokat gyártó Intel is megszakította az együttműködést az óriáscéggel. A tiltó intézkedésekre azért került sor az államokban, mert azt gyanítják: a Huawei az 5G-s távközlési infrastruktúra segítségével kémkedhet ellenük. Az állítólagosan a kínai kormány befolyása alatt álló társaságot, már az elmúlt hónapokban is szankciók sorozatával sújtották világszerte, de eddig úgy tűnt, hogy ezek az intézkedések az okoskészülékek felhasználóit nem érintik majd.

A már kiadott telefonokon működőképes marad a Gmail és a Google Térkép is.

A napokban azonban a Google bejelentette, hogy a jövőben nem ad semmilyen technikai segítséget a Huawei-nek az Androiddal és a saját alkalmazásaikkal kapcsolatos kérdésekben, és csak a nyílt forráskódú fejlesztéseit osztja meg. Bár a hétvégén az összes Google szolgáltatás letiltását vizionáló sajtóhírek jelentek meg, mára már tisztán látszik, hogy az intézkedések nem visszamenőleges hatályúak, így a szoftvercég döntése leginkább az eddig le nem gyártott készülékeket fogja érinteni.

A Huawei hivatalos közleménye szerint: a cég továbbra is biztosítja a biztonsági frissítéseket és az értékesítés utáni szolgáltatásokat minden már értékesített vagy már kereskedelmi forgalomban lévő okostelefonon és tableten, miközben működőképes marad a Gmail és a Google Térkép is.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

nepszava;

G7

kiemelt kép: Prashant Gautam /Pixabay

2017 Kidsnews | All rights reserved