Gyermeknap – Ez a hétvége rólunk szól.


kidsnews (127éves) - 2 éve

A vasárnapi jeles napra tekintettel az egész hétvégén -azaz május 25-26-án- minden a gyermekekről fog szólni. A rengeteg program közül pedig a Városligeti Gyermeknap lesz a legnagyobb szabású, mivel itt két napon keresztül várják majd a látogatókat.

A Gyermekmentő Szolgálat színpadán a Budapesti Operettszínház, a New Dance World, az Angel Táncstúdió, a Baross Imre Artistaképző, a Madách Táncművészeti Iskola, a Cimbora Együttes, a Holle Anyó Színház, a Réparetekmogyoró Társulat, a Csudatáska Társulat és a Blinky Ball Kid-Ball Csoport tagjai lépnek majd fel, de ott lesz elmaradhatatlan gyerekműsorával Mikola Péter is.

A Nemzetek Utcájában, a nagykövetségek és a kulturális intézetek, táncos bemutatók mellett ismertetnek meg minket a különböző országok hagyományaival, gasztronómiai sajátosságaival és szokásaival. Persze lesznek sportos programok is, amelyeken kipróbálhatod magad az asztaliteniszben, a dzsúdóban, a birkózásban, az öttusában, a vívásban, a kosárlabdában, a kézilabdában, az ökölvívásban, valamint a kick-boxban. Lesznek vizes programok is, ahol a kajak-kenu és a horgászat játssza majd a főszerepet.

A legizgalmasabb programnak a május 25-én megrendezett Katasztrófavédelmi Gyermeknap ígérkezik és a program nem is csak egyetlen helyszínhez kötődik! 10 órától 16-ig országszerte kinyílnak ugyanis a tűzoltószertárak, bemutatva a pirosban pompázó, kipróbálható technikákat. A programban 105 hivatásos tűzoltó-parancsnokság, 48 katasztrófavédelmi őrs, 51 önkormányzati tűzoltó-parancsnokság és 213 önkéntes tűzoltó egyesület várja a családokat.

A Gyermekvasút is kitesz magáért vasárnap (a név ugye kötelez). A Gyermeknapon minden 18 éven aluli utas díjmentesen szállhat fel a szerelvényekre, miközben a Hűvösvölgyi végállomáson hajtánypályán lehet fárasztani a karizmokat.  A kicsiknek lesz pónilovaglás, gyermekfoglalkoztató, arcfestés, babasarok és ugrálóvár is.

A Margitszigeten május 25-én a Családi Sportnappal találkozhatunk, ahol evezőpadon, buborékfocival, ping-ponggal, tollaslabdával, kosárlabdával, focival, harcművészetekkel, vívással, jógával, kajakkal, zumbával, falmászással és extrém sportokkal lehet levezetni az iskolaév végére összegyűlt feszültséget.

Ha a felsoroltak nem hoztak izgalomba további programokat itt találsz.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

kép: Pixabay, Wikimedia Commons

2017 Kidsnews | All rights reserved